Цената на млякото, юни – Frieslandcampina

0

време за прочит: 2 минути

Гарантираната цена на FrieslandCampina /една от най-големите млечни компании в света, която има над 19 000 доставчика, от които  12 000 от Холандия/ спада с 0,50 евро за 100 кг мляко в сравнение с миналия месец (33 EUR). Намалението е изцяло свързано с корекция поради по-ниски от очакваните цени на референтните компании през предходния период.
Понастоящем има допълнително търсене на продукти от сирене и масло поради (обявеното) отпускане на мерките срещу коронавируса. В комбинация със схемата за временно частно съхранение на масло и обезмаслено мляко на прах в ЕС, това ще внесе известно спокойствие на пазара на млечни продукти.

Гарантираната цена на FrieslandCampina се прилага за 100 кг мляко със стандартно съдържание на протеин (3,57%), мазнини (4,42%) и лактоза (4,53%), без ДДС. Показаните количества важат за средно снабдяване от 850 000 килограма мляко годишно. Гарантираната цена е част от цената на млякото FrieslandCampina, която се изплаща на членовете млекопроизводители годишно.
Всеки месец гарантираната цена се изчислява въз основа на развитието на публикуваните цени на млякото на референтните компании.

FrieslandCampina е първата млекопреработвателна компания в света, която въведе специално разработен инструмент за устойчивост за своите над 12 000 холандски производители на мляко.

Онлайн инструментът, който е симулационна програма, ги подкрепя в по-нататъшното подобряване на тяхното устойчиво управление на бизнес операции. Инструментът дава възможност на земеделските производители да предвидят общия ефект върху устойчивостта за тяхната специфична млечна ферма, тъй като цялостно изчислява въздействието на мерките за устойчивост, насочени например към намаляване на емисиите на CO₂ или подобряване на биоразнообразието.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here