Даниел Буда – острието на фермерите

0

време за прочит: 2,5 минути

След като се отърсихме от вируса и „маските“ паднаха, изведнъж всички почнаха да искат. Интересното е, че всички искат пари. Никой не иска да се раздвижат някои инструменти. Дори тези, на които им намалят ДДС, дори не са започнали работа, вече се изказаха, че и това няма да им помогне.
Какво сподели големият защитник на румънските фермери г-н Даниел Буда.

 Въпреки, че е Заместник-председател на комисията по земеделие и развитие на селските райони на Европейския парламент, евродепутатът Даниел Буда помоли Европейската комисия да не третира селското стопанство като „Пепеляшката“ на другите области от голямо значение за Европейския съюз. Той обърна  внимание на необходимостта от увеличаване на подкрепата за земеделските производители и изтъкна, че помощта от 80-те милиона евро, отпусната на държавите-членки за селскостопанския сектор, е много малка:

В разискването Буда посочи, че тези 80 милионна помощ, отпуснати на държавите-членки за селскостопанския сектор, е подигравателна и Европейската комисия трябва да активира всички налични финансови ресурси за подпомагане на земеделските производители.

Евродепутатът поиска Европейската комисия за гъвкавост при използването на подкрепата, когато това е необходимо, особено след като 5000 евро за земеделските производители и 50 000 евро за компании не представляват много големи суми.

„Бих искал също да обясните защо кризисният резерв не може да бъде активиран. Не виждам каква друга криза трябва да дойде, за да се активира този резерв. Президентът Урсула фон дер Лейен каза в дискусия, че дори през Втората световна война не е имало такава трудна ситуация от икономическа гледна точка. Какво чакаме тогава, за да активираме този резерв?“-завърши словото си Буда

 

 

.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here