А Н О Н С – пропуснати статии от Govedovad

0

SOFT-AGRO: Определяме сухото вещество с микровълнова печка

Внимание АНОНС

Изсушаването на пробата в микровълновата печка в сравнение със стандартния метод е много по-бързо и протича при значително по-висока температура. И възникват въпроси дали този метод е достатъчно точен.

Прочетете повече: ТУК


ТОП СТАТИЯ: Средно по 9155 кг мляко от крава

Внимание АНОНС

Нидерландските  крави сега имат среден производствен живот от 31 553 кг мляко с 1371 кг мазнини и 1120 кг протеин. Увеличението се получава от комбинация от по-дълъг производителен живот и по-високо производство на мляко.

Прочетете повече: ТУК


За да бъдеш под селекция – край на ръчното доене

Внимание АНОНС

Механичното доене е задължително условие за кравефермите, които кандидатстват за максимална субсидия от Агенцията за селскостопански плащания и интервенция. За да отговарят на условията за схема за обвързано подпомагане на млечните крави, животните трябва да бъдат доени механично.

Прочетете повече: ТУК


Закон за храната

Внимание АНОНС

Според законопроекта държавата ще събира и купува от малки фермери, от местни преработватели и производители, зеленчуци, плодове, месо, мляко, сирена, колбаси и др.
Инициирането на този законопроект се аргументира по следния начин от румънските парламентаристи, които го подкрепят:

Прочетете повече: ТУК


„Имаме развъдни асоциации, които стоят много стабилно и професионално в развъдната…

Внимание АНОНС

Днес сме в Изпълнителната агенция по селекиция и репродукция /ИАСРЖ/ и ще Ви срещнем с нейният изпълнителен директор – зооинж. Георги Йорданов. Той беше любезен да ни посрещне в своя кабинет и да ни разкаже за Агенцията, която е оторизирана да контролира развъдната дейност в Република България; за целите, мисията и функцията на тази институция; за постигнатото до момента и за това, което предстои.

Прочетете повече: ТУК


Д-р Симеон Пантелеев – Профилактична програма в говедовъдството

Внимание АНОНС

Д-р Симеон Пантелеев – ветеринарен лекар, със собствена ферма, в която се отглеждат над 1000 говеда и куп от дипломи от специализации.
“Бих искал да разделя проблемите на два вида:….

Прочетете повече: ТУК


С препечените филийки – до тук

Внимание АНОНС

Експертите са провели експерименти с препечен тост, инсталирайки десетки сензори в кухнята. Те са били изумени, колко много вредни вещества се намират на повърхността на този тост. Оказало се, че препечения хляб значително надвишава замърсяването от уличния газ.
Когато тостера се нагрява, хлябът и особено неговите трохи излъчват редица вещества, включително етанол, който е страничен продукт на дрождите.

Прочетете повече: ТУК


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here