Уикенд – Говедовъдни новини – 120 секунди: Най-красивите животни в света

0

САМО ЗА 120 СЕКУНДИ ЩЕ СЕ РАЗХОДИТЕ ПО СВЕТА И НАУЧИТЕ МНОГО ЗА ЖИВОТНОВЪДСТВОТО И НЕ САМО ЗА НЕГО.   ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕТЕ   ЗА ДА СТЕ АКТУАЛНИ СА САМО
120 СЕКУНДИ!

Полярната сова е голям вид сова, живееща в северните полярни региони. Има бяло оперение, черна човка, жълти очи и е висока около 50-70 см. Изключително красива птица, която е официална емблема на канадската провинция Квебек от 1987 г.
Окапи понякога се нарича „горски жираф“ или „зебров жираф“. Макар че най-близкият му роднина е жирафа, това уникално същество носи ивици точно като зебра. Също така има доста големи уши и е високо почти 2 метра. Това красиво създание може да се намери само в Демократична Република Конго.
За това австралийско животно често се твърди, че е най-фотогеничното на планетата, тъй като винаги изглежда, че е щастливо и усмихнато. Този бозайник от рода на кенгурата, достига тегло до 5 кг и се храни предимно през нощта. Куока е едно много симпатично и красиво животинче.
Тази дива котка е най-известна със светлите си очи и характерните кичури по върховете на ушите си. Този хищник е най-едрата котка в Европа, с дължина на тялото от 70 до 130 см. Изключително красивата котка притежава доста потайни и ловки умения, с които оцелява при сурови условия. Изчезнала от горите на България след втората световна война, в последните години има сведения за нейното завръщане в горите на България.
Уникалната петниста козина прави Амурския леопард една от най-красивите и за съжаление най-ловувани диви котки в света. Това е един от най-редките представители на семейството на котките. Имат стройно тяло, с гъста козина и дълга опашка. Достигат до 50 кг тегло и са изключително пъргави. Уникално красиво животно.
Това неземно цветно създание е морски плужек, живеещ в централните тропически води на индо-тихоокеанския регион. Имат синьо или синкаво-бяло тяло с черни линии, минаващи по мантията на това красиво водно животно. Обикновено достигнат поне 4 см дължина.
Червената мака е голям папагал, оцветен в червени, сини и жълти краски. Местообитанието му е Централна и Южна Америка, във влажните вечнозелени гори. Достигат на дължина с опашката до 1,5 метра. Червената мака е една от най-красивите птици на Земята и е националната птица на Хондурас.
Това морско същество, изглеждащо като растение, се нарича Листовиден Морски Дракон. Имат доста интересна форма на тялото, което прилича на клонче с листа. По този начин рибата се маскира като плуващо водорасло. Между другото, приличащото на морско конче животно, е морската емблема на щат Южна Австралия.
Тигрите са най-едрите хищници от семейството на котките и най-едрите хищници в света след мечките. Обикновено са с оранжева козина. Уникалният външен вид на белия бенгалски тигър е свързан с липсата на пигмента феомеланин, което прави козината на обикновените бенгалски тигри оранжева. Смята се, че белите тигри растат по-бързо и са по-тежки от оранжевите. Изключително красиви животни, но и доста опасни.
Риба Мандарин е декоративна рибка, живееща в рифовете на Тихия океан. Изключително цветно и красиво морско същество, приличащо на създание от филма „Аватар“. С изумителните си окраски и цветове, тази рибка попада в  класация на едни от най-красивите животни в света.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here