200 000 кг мляко за Нора

0
време за прочит: 2 минути
Нидерландската  крава Rith Nora 265 вече премина космическата граница от ”произведени”  200 000 кг мляко. Тя е дъщеря на  Addison
Нора разбива всички рекорди и е една от първите крави, които дават 200 000 литра мляко. Тя е четвъртата крава в Нидерландия, която достига този специален рекорд! Навършва 19 години този месец и се е отелвала 12 пъти. Необходими са и били общо 5457 дни латкация, за да достигне  постижението от 200 тона мляко. 
Нора е отгледана в млечната ферма Де Рит. Със своя ръст от 143 см тя вече е най-малката крава в обора, но ограниченият й ръст никога не и  е пречил.
–  „Напротив, тя винаги е била много гъвкава и устоичива и това е нейната тайна, според собственика  Беек, „тя е малко по-умна от останалите. Тя избягва групите, гледа внимателно кога и къде може най-добре да се отиде “. Нора никога не е боледувала през последните години. Тя има постоянен ритъм, и винаги избира да бъде в една и съща клетка. Освен това обича да се разхожда по пасището, където наблюдава връстниците си от малко разстояние.” Кравите ни се доят два пъти на ден .Това се случва в 6:00 и 18:00. “Кравите са истински създания на навик. Ето защо ние никога не се отклоняваме от тези времена. Преди години закъсняхме с петнайсет минути и тогава кравите наистина пощуряха. Това никога не ми се е случвало отново. Също така се храним два пъти на ден по едно и също време.
Нора има устойчиво CRV родословие с Addison, Marconi, Sunny Boy, Botermijn 728, Ned Boy и Rocket. Това са нидерландски бикове с американски млечни гени за силната работа на краката и страхотното виме.
Нора успя да произвежда по 50 кг на ден в продължение на месеци наред. Тя достигна  изключителният крайъгълен камък от над 200 000 кг мляко с 4,04 процента мазнини и 3,30 процента протеин. В световен мащаб тя е 24-тата крава минала тези 200 тона мляко.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here