А Н О Н С – пропуснати статии от Govedovad

0

„СЕВЪН ХИЛС ГРУП“ ЕООД: Преносим механичен диспенсер

Приложение: за ежедневна дезинфекция на домакинства, офиси,жилищни, административни и производствени сгради, болнични заведения, лаборатории, хотели, ресторанти,кина,театри,фитнеси и спортни зали,магазини и др.

Предимства:
  • Мобилен и лесен за експлоатация;
  • Много ефективен за дезинфекция срещу бактерии (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, E.coli, Enterococcus hirae), вируси (Adenovirus, Poliovirus, Morine Norovirus, COVID-19 и др.), дрожди (Candida albicans) и гъби (Aspergillus niger);
  • Не се изисква захранване с електричество;
  • Предлага се за работа с дезифектант Huwa san,който не съдържа спирт,не уврежда кожата и тъканите и няма цвят и мирис.
    Прочетете повече: ТУК


Топ статия: След лятото идва зимата

Тази година е жестока. На пръв поглед уж всичко е наред, но всеки чувства с отбранителните си сетива, че нещо се случва невидимо от нас, че нещо не е наред. Въпреки, че някои смятат, че ни се е насаждал страх във връзка с пандемията, все повече се уверяваме, че трябва да сме нащрек.

По отношение на животновъдството обаче, сякаш нищо лошо не се е случило. Напротив, кампанията по отношение реализацията на агнетата мина много добре. Производството на  краве мляко за първите пет месеца е с 15 000 т в повече в сравнение на същия период за миналата година.

Прочетете повече: ТУК


Криста ЕООД: Стратегии за справяне с топлинния стрес (3. Част)

При високи температури кравата намалява приема на храна с 10-30%, за да ограничи производството на топлина, причинена от ферментация в търбуха. Освен това тя избягва грубите фуражи, тъй като те увеличават активността на търбуха и следователно производството на топлина.

С повишаването на температурата над горната граница, млеконадоят може да спадне с цели 20%. Може да има и намаляване на плодовитостта, увеличаване на ембрионалната загуба и повишаване на риска от клиничен мастит.

Прочетете повече: ТУК


SOFT-AGRO.COM: Какви щети търпим при заболяване

Продължаваме да публикуваме материали свързани с различните проблеми  на кравите за мляко.

С любезното съдействие на г-жа Елена Бабенко, Govedovad.com представя съвместният проект със SOFT-AGRO.COM
който продължаваме с материала:

Какви щети търпим при заболяване

Прочетете повече: ТУК


Анализ: Цена на суровото мляко – юни 2020 г ЕС

Най-важното за всеки фермер е цената на суровото мляко. Въпреки, че не винаги от нея зависи всичко в една ферма, си остава важен фактор.
Както знаем в ЕС има организирана служба наречена Млечна обсерватория, която се занимава със събиране, обобщаване на информацията и съответно изготвяне на анализи свързани със сектор мляко – ясно е, че става въпрос за говедовъдството. Всеки месец, се издават няколко бюлетина, които все пак дават представа за състоянието на сектора в момента. Важното е, че информацията е много навременна.

Какво ни показват цифрите от юнския бюлетин на обсерваторията по отношение цената на суровото мляко.

Прочетете повече: ТУК


1 част – Михаил Михайлов: Селекцията – ние, другите, накъде / Сп. “Агро пари”

Вече свикнахме да живеем с коронавируса, да изпълняваме изискванията, да понасяме икономически загуби. Сега свикваме да се изправяме и продължаваме напред. Животновъдите свикнаха и изпълняват мерките за биосигурност на фермите и най-вече за работниците.

Продължават да работят с тайната надежда, че ще има някакви компенсации за направените непланирани разходи, за бързия старт на цената на млякото надолу и други обстоятелства свързани с кризата. Засега Министерството отвори и мярка за биосигурност, с която ще подкрепи фермерите. Подготвя се мярката за намаление производството на мляко за тези които искат. Вероятно ще има и други помощи. Много от предприятията свързани със земеделието започнаха работа на пълни обороти.

Прочетете повече: ТУК


 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here