“Криста” ЕООД: Как да намалим разходите за дажба чрез по-ефективно хранене

0

Преживните животни са пример на ефективност, когато става въпрос за способността им да превръщат груби и нискокачествени фуражи във висококачествен протеин.

Една от основните цели при храненето на преживни е да се поддържа оптимално ниво на азот в търбуха, който след трансформацията си в амоняк води до синтез на микробиален протеин.

Проучванията показват, че нивата на амоняк в търбуха варират значително в зависимост от дажбата и честотата на хранене, достигайки максимум скоро след хранене, след което спадат бързо до следващото хранене. Нивата на амоняк в търбуха често падaт под нивата, необходими за поддържане на оптимално развитие на бактериите, участващи в синтеза на микробиален протеин.

NitroShure™ Precision Release Nitrogen на фирма Balchem е източник на небелтъчен азот (NPN) с контролирано освобождаване. Благодарение на специалната технология за капсулиране, азотът се освобождава точно във времето, когато микробите в търбуха се нуждаят от него, което води до максимално натрупване на микробиален протеин.

NitroShure е ценен инструмент, който позволява на специалистите по хранене да намалят разходите на дажба, като същевременно увеличават количеството висококачествен протеин.

Храненето с NitroShure носи следните ползи:

  • Повишен добив на микробиален протеин
  • Подобрена усвояемост на сухото вещество
  • Повече гъвкавост при постигане на хранителната стойност на дажбата
  • По-ниски разходи чрез замяна на скъпи протеинови източници с NitroShure
  • Освобождаване на място в дажбата за суровини, които подобряват добива на мляко, млечна мазнина и млечен протеин

Процент на заместване: 100 гр соев шрот може да бъде заменен с 20 гр NitroShure, 100 гр рапичен шрот може да бъде заменен с 15 гр NitroShure

Криста ЕООД е официален представител на Balchem за българския пазар и предлага специализирани продукти за преживни животни, както и консултация за постигане на оптимални резултати.

За повече информация, моля свържете се с наш експерт по хранене на преживни:ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here