Румънската преса за нас: Инициатива в България за данъчно облагане на едрите собственици на земи

0

време за прочит: 1 минута

Инициатива в България разклаща духовете в селскостопанските среди на Балканите! Според нормативният акт, който ще бъде обсъден в парламента на България, големите земеделци, тези, които имат над 20 000 дка земя, биха се облагали допълнително със суми между 1 и 10 лева на декар. Ще бъде въведен и друг данък върху наемите.

Националният фронт за спасението на България подготвя нов законопроект за облагане с данъци на големите собственици на земи. Очаква се той също да установи нови правила за облагане на наемите върху земеделска земя, заяви депутатът от партията – Йордан Апостолов, който е заместник-председател на парламентарната комисия по земеделие.

Допълнителното данъчно облагане ще се прилага както за физически, така и за юридически лица. Социалното въздействие на мярката не е голямо – то би засегнало по-малко от 100 собственици на земи, но печалбата в държавния бюджет може да е значителна.

“Вторият аспект се отнася до данъчното облагане на доходите от наеми над определено ниво, също и тук прагът трябва да бъде правилно изчислен” – добавя Апостолов, като уточнява, че ключов елемент ще бъде нивото на субсидиите, във връзка с което ще бъде установен прагът – данъкът за наем и лизинг.

за Govedovad.com – Костел Чита – Букурещ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here