4-ри пъти „да” за киселото мляко

0

време за четене: 2,5 минути

Това може да е вашата закуска или да бъде вашата вечер и в същото време да придаде блясък на кожата, но и да почисти свещниците. Какво е това? Любимото ни кисело мляко.

Ти си на работа, 10 часа е и коремът ти започва да гърчи? Или е следобед и искате нещо, което да ви поддържа през нощта? Какво по-хубаво от кисело мляко, което е една от най-лесните закуски, може да се комбинира с други здравословни храни (напр. мед, орехи и др.) И ако е с ниско съдържание на мазнини, това не натоварва диетата ни с много калории, докато в същото време ни охлажда и изпълва?

Но освен важната си хранителна роля, киселото мляко има и други … скрити предимства, които със сигурност ще Ви убедим да запазите малко място в хладилника си.

  1. Придава сияен тен

Не е нужно да харчите всичките си пари за скъпа козметика и процедури за лице, които подобряват кожата ви, когато в хладилника ви има чист „крем”, който са използвали дори вашите баби. Киселото мляко съдържа млечна киселина, която често ще намерите в химичните пилинг съставки, както твърдят много дерматолози. Нежно ексфолира горните слоеве на кожата, почиства обезцветяването и други несъвършенства на кожата, намалявайки дори малко количество фини бръчки. Опитайте следната маска за най-добри резултати: Смесете 1 чаша кисело мляко с 2-3 капки зехтин и 1 супена лъжица мед. Нанесете сместа върху лицето си и оставете за 20 до 30 минути преди изплакване  да доведе до здрава,сияйна кожа.

  1. Почиства месинговите елементи

Затворете накратко шкафа с вашите почистващи препарати и отворете хладилника си за да почистите бронзови повърхности, като напр.  свещниците. Млечната киселина на киселото мляко има многофункционален ефект и премахва потъмняването и придава свеж вид, а има и тактика на почистване, която ще накара вашите бронзови украшения да блестят: накиснете ги веднъж в парче влажна кърпа и след това поставете в чиста кърпа Добавете 2-3 супени лъжици кисело мляко и разтривайте до гладкост. След това избършете киселото мляко, изплакнете със сапун и топла вода и ги избършете с чиста кърпа.

  1. Прави добро храносмилане

 Ако имате проблеми с храносмилането, пробиотикът (полезните бактерии), които се намират в някои кисели млека, осигурява баланс на чревната флора, като помага при храносмилането и редовната дефекация.

  1. Ползва го сърцето

Ако киселото мляко е една от любимите ви закуски, имате друга причина да го обичате, защото когато е ниско или без мазнини, това помага да се намали рискът от хипертония, според експерти. Специфичните млечни протеини могат до известна степен да регулират кръвното налягане, докато високите нива на калций, магнезий и калий в киселото мляко също допринасят за този ефект.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here