Май идва времето, когато ще кажем: “Кога ще ги стигнем …. африканците”

0

време за прочит: 1 минута

Wefarm е първата световна диверсифицирана мрежа, за офлайн общности. Тя позволява на малките земеделски производители по света, много от които живеят в отдалечени райони, без достъп до интернет, да се обединят помежду си, за решаване на проблемите, да споделят идеи и разпространение на иновации.

 Земеделските производители могат да зададат  въпрос, на своя собствен език за селско стопанство – от  борба с болестите по  културите, до най-добрите методи за отглеждане на  царевица, домати, кафе и чай.  Wefarm понастоящем работи в Кения и Уганда, и планира бързо да се разшири и до други части на Източна Африка и Африка на юг от Сахара. От нейните съвети се възползват вече над 600 000 земеделци.

“Ние вярваме, че земеделските стопани често са най-добрит и най-важен източник на информация и опит за други земеделци. Всъщност, на повечето въпроси отговарят самите земеделци, и по този начин осъществяваме общуването между тях- казва Евън Кени, основател и главен изпълнителен директор Wefarm”.
Wefarm е финансирана с 5 млн. долара за разработване на

  нов набор от функции. Една от тези функции е в съответствие с желанието на фермерите да имат “умен помощник в земеделието” и   работи дори и на най-простите мобилни телефони.  Абонатите  на Wefarm могат да следят и прогнозират ключови въпроси, като възникването на болести, хранителни дефицити, суша, почвените условия, характеристиките на ферма, и много други важни неща. С тези данни компаниите ще могат да подобрят управлението на логистиката и сигурността, да оценят основните тенденции и проблеми и да увеличат стабилността и прозрачността.

Проекта работи както в интернет, така и чрез SMS. От създаването си през 2015 г. Wefarm е една от най-иновативните програми в Африка.
Седалището на компанията се намира в Лондон. Това е най-голямата в света цифрова мрежа от фермери до фермери. Поставяне на мощта в ръцете  земеделски производители, онлайн или на разстояние, където и да им са стопанствата.

диверсификация

1. Разностранно развитие; 2. Придобиване на многостранен, многоотраслов характер; 3. Инвестиционна стратегия за намаляване на риска; 4- Фин. Покупка на ценни книжа от различни емитенти, от различни стопански отрасли и в различни валути;

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here