Топ 20 млечни компании

0

време за прочит: 2 минути

Rabobank публикува Топ 20 световни млечни компании (по паричен оборот). Челната тройка включва Nestle, Lactalis и Dairy Farmers of America.

Лидерите на класацията не са се променили в сравнение с миналата година – първите две места все още са заети от Nestle и Lactalis.

Но Данон загуби една позиция в класацията, като се премести от трето на четвърто място. Междувременно френската компания беше на второ място през 2017 година.

Третото място в класацията тази година отиде при най-голямата млечна кооперация в Съединените щати на млечните фермери на Америка (DFA), миналата година се класира на шесто място.

Азиатските компании направиха нов пробив в тазгодишния списък. Най-голямата китайска компания за производство на млечни продукти Yili влезе в челната петица с близо 20% на годишен ръст, отчасти благодарение на придобиването на кооперацията Westland в Нова Зеландия. Година по-рано тя беше класирана на осмо място в класацията.

Все по-силната конкуренция на вътрешния пазар в Китай принуждава компаниите да търсят възможности за растеж в чужбина, но това се превръща във все по-трудна задача. Втората най-голяма китайска компания за производство на млечни продукти Mengnui се покачи от 10-о на 8-о място след придобиването на австралийския Bellamy’s и съвместно предприятие с Coca-Cola за продажба на мляко в Китай.

Източник: rabobank.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here