“Криста” еоод: Млекозаместители Denkamilk за оптимален растеж и развитие на телето

0

Млекозаместителят играе ключова роля за здравето и развитието на телето. Високото качество на продукта, съчетано с правилно приготвяне и прием, е предпоставка за добри бъдещи резултати.

Denkavit е специалист в храненето на млади животни с над 60 години опит в разработването и производството на висококачествени продукти, които са ценени по целия свят.

Млекозаместителите Denkamilk се отличават с първокласна селекция на суровини с висока смилаемост, осигурявайки оптимални нива на млечен протеин и енергия. Denkamilk съдържа всички важни витамини, минерали и микро елементи в баланс за постигане на оптимален дневен прираст и дългосрочна продуктивност.

Портфолиото Denkamilk включва висок клас млекозаместители, сред които Excellent (съдържащ суроватка) и Royal (съдържащ сухо мляко).

Начин на приготвяне и прием

 Препоръчва се смесване с вода при 45-50°C и добро разбъркване в продължение на 1-3 минути. Смесване при температура над 65°C може да повреди белтъчното и витаминно съдържание и трябва да се избягва. Препоръчителната температура за пиене е 41-42°C. Концентрацията на литър готово мляко може да варира в зависимост от плана на хранене, както и от сезона и породата на телето.

Приемът на млекозаместител може да започне от 4-я ден след отелване и да продължи до момента, в който телето може да приема около 2 кг стартерен фураж на ден. Когато телето изяжда по 1 кг фураж на ден, може да започне постепенното намаляване на приемът на мляко.

За да се избегнат храносмилателни проблеми, количеството мляко при хранене не трябва да надвишава 5% от телесното тегло през първите 10 дена от живота на телето.

Криста EООД е дългогодишен партньор и официален представител на Denkavit за България.

Ако желаете да получите повече информация за продукти и услуги – моля, свържете се с наш експерт по хранене на преживни: ТУК

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here