Немската компания Agrar GmbH Cottbus West дои 600 крави с 16 GEA роботи

0

време за прочит: 1,5 минути

Скоро трябва да има 800 крави.

 Govedovad.com: Нашата позиция за развитието на говедовъдството е внедряване на РРР-С-робот за доене, робот хранене и робот за почистване, селекция за пригодни за доене крави от робот.
Бранденбург е една от бившите провинции на Източна Германия, където преди много години внедри т.н комплекси 2000 юници. През последните години провинцията е винаги в челните места по най-висока средна млечност от крава. 
Страхотни говедовъди са. Навремето първи внедриха т.н Генотип 30. Бъдете сигурни, че са тръгнали по верния път. Само не задавайте въпросът – кой ще плаща.
Има начини.

С 16 доилни робота кооператива в Cottbus West – Бранденбург в момента разполага с най-голямата система за доене от GEA в Европа.  600 крави се доят чрез шест централни захранващи единици, всяка с по три роботи, като техният брой съвсем скоро ще стане 800.

Дневната светлина и чистия въздух са гарантирани от завеси и големи врати.. Подовото отопление, което се осигурява от рекуперацията на топлина от собствената инсталация на биогаз на компанията, осигурява оптимални работни температури и защита на частите, пренасящи млякото.

С 600 крави старият ротационен доилен салон достигна своите граници, случаите на мастит се увеличиха и системата вече не беше ефективна. Това принуди ръководството да демонтира старата доилна инсталация и сложи роботите. Понеже в програмата на кооператива влиза и увеличение броят на животните, роботите са предвидени за доенето на над 800 крави.

За кооператива системата беше внедрена  „до ключ“. Подът, изработен от сглобяеми бетонни цокли с прецизно монтирани връзки, беше доставен готов за монтаж. Това означаваше, че проектът може да бъде пуснат в експлоатация само за шест месеца чисто строителство. Цялата система може да се управлява от двама души.

 „С помощта на управлението на стадото, безплатният трафик на крави работи изключително добре. Кравите се наслаждават на самоопределените процеси веднага след отелването. Системата автоматично отваря млякото за телетата, така че нито хората, нито животните трябва да свикват с него “, казва управителя..

Източник: Agrar GmbH Cottbus

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here