Революционна нова екологична опаковка

0

време за прочит: 1,5 минута

След ядящите се опаковки, за които писахме,

Ядем и опаковките

дойде ред и на опаковките Pure-Pak Imagine. Един от водещите световни производители на хартиени опаковки и опаковъчно оборудване за течни храни, Норвежкият  Elopak наскоро пусна Pure-Pak Imagine, най-екологичната си кутия до момента, модерна версия на оригиналния Pure-Pak с което стана световно известен.
„Pure – Pak  опаковката е естественото решение за глобалната необходимост от намаляване на използването на пластмасови бутилки“, каза Патрик Верхелст, главен маркетинг директор на Elopak, по повод старта.

Картонените опаковки вече имат най-ниския отпечатък на CO2 сред опаковките за течни храни днес. Използвайки възобновяеми, рециклируеми и устойчиви материали, Elopak предлага иновативни решения за опаковане, които предлагат функционална алтернатива на пластмасовите бутилки и са в съответствие с международните усилия за създаване на „кръгова икономика“ с ниски въглеродни емисии..

Elopak е неутрален спрямо въглерода, от 2016 г. използва 100% възобновяема електроенергия и е намалил емисиите със 70% през последното десетилетие.

С кашони и хартиени опаковки, произведени от контролирани и отговорно обработени материали, Elopak предлага на своите клиенти 100% възобновяеми продукти, които използват възобновяеми пластмаси на дървесна основа, вместо пластмаси на петролна основа.

 „ Pure-Pak Imagine няма пластмасова капачка с винт и е 100% изработена от естествени материали. Кутията е напълно възобновяема и неутрална на въглерод, създавайки перфектния подход към „кръговата икономика “ с ниски емисии на въглерод .“

Основната характеристика на новата опаковка е лесното отваряне, което напомня за 70-те години на миналия век, ерата, преди капачката с винт да навлезе на пазара за опаковки. Горният капак на кутията Pure-Pak Imagine помага на потребителите лесно да я отворят.

Източник: Elopak

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here