30 нови краварника за 16 000 крави

0

време за прочит: 1,5 минута

Спокойно. Не става дума за  нас. Знаем, че думите “големи и мега големи” дразни много хора.
Това се случва в Република Тататрастан

 Татарстан  Република Татарстан е субект в състава на Руската Федерация Разположена в югоизточната част на Европейска Русия в състава на Приволжкия федерален окръг и Приволжкия икономически район. Има площ 67 847 km² (0,4% от Руската Федерация, на 44-то място в Русия) и население от 3 885 253 души (1 януари 2017 г.  Столица град Казан. ИЗВЕСТЕН И КАТО ГРАДА НА Волжските българи.Разстояние от Москва до Казан 797 km.

Както казваме не веднъж, Русия след като се „опари” от малките семейни ферми тръгна по пътя на мега фермите и нещата поне засега се развиват добре. След стопанството ЕкоНива, Московски и Ленинградски район, където се дадоха много средства за съживяване на млечната промишленост, дойде ред и на Татарстанската Република.

В Татарстан се изграждат около 30 нови животновъдни комплекса за около 16 хиляди крави. Това съобщи министърът на земеделието и храните на Република Татарстан Марат Зябаров в програмата #TatarstanOnline.

„Имаме големи планове за изграждането на нови животновъдни комплекси. Но ние се фокусираме не само върху увеличаването на добитъка, но и върху неговата производителност. Затова въвеждаме нови технологии, дигитализация и система за управление на храненето. “

Зябаров подчерта, че в републиката всеки ден се произвеждат над 4 хиляди тона мляко /това е два пъти повече отколкото у нас/ което е 102,8% спрямо показателя за миналата година.  

„Много неща бяха направени в Татарстан през последните години и тази работа продължава. Най-важното е да разберем, какви резерви все още имаме. Татарстан се счита за млечен регион. Дълги години републиката заема водеща позиция по отношение на производството на мляко сред останалите съставни организации на Русия. Над 6% от общия обем руско мляко се произвежда в Татарстан“ –  отбеляза той.

Според министърът почти цялото мляко, произведено в Татарстан, се преработва във фабриките на републиката.

„Имаме около 20 млекопреработвателни заводи. През последните години те са сериозно реконструирани, тази работа се извършва в момента. Например Казанската млечна фабрика е готова да преработва хиляди тона продукти на ден. Днес преработва около 400 тона. Там върви пълна модернизация “ завърши той.

ИЗТОЧНИК:INFORM.RU

.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here