Цена на суровото мляко – октомври

0

Време за прочит: 2 минути

В началото на всеки месец се стараем да публикуваме, какви са цените на суровото краве мляко за фермерите давани от един от най-големия кооператив в Европа за преработка на млякото FrieslandCampina.
Близо 19 000 фермери от Нидерландия, Германия, Белгия и Франция продават млякото си на тази фирма. Цените, които ви съобщаваме не са съвсем точни, защото след куп математически изчисления, всеки получава това, което заслужава, в зависимост от качеството на млякото плюс бонус, така че обикновено цената е малко по-висока.

Гарантираната цена на FrieslandCampina ще се увеличи през октомври с 0,50 евро достигайки  34,25 евро за 100 килограма мляко. Цената на биологичното мляко пада с едно евро до 46,00 евро за 100 килограма мляко. Въпреки това, увеличение гарантираната цена все още е на 0.50 евро над гарантираната цена през октомври 2019 г.

От друга страна, органично гарантираната цена пада с едно евро на 100 килограма мляко. Според млечната група, този спад се дължи на развитието на цените на биологичното мляко в референтните компании. Гарантираната биологична цена за октомври доста изостава от нивото от миналата година, когато гарантираната биологична цена е била  47,50 евро за 100 килограма мляко.

Гарантираната цена на FrieslandCampina се прилага за 100 килограма мляко със стандартно съдържание на 3,57% протеина, 4,42 процента мазнини и 4,53 процента лактоза и е без ДДС.
Сумите се отнасят за средна доставка на 850 000 килограма редовно мляко или        550 000 килограма органично мляко на годишна база.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here