АНОНС – пропуснати статии от GOVEDOVAD

0

Подготовка за зимата

Зимата е точно зад ъгъла, което означава, че трябва веднага да инспектирате обора, да идентифицирате и коригирате недостатъците, така че, животните лесно да издържат на студеното време. Започнете колкото е възможно по-скоро, в противен случай ще бъде изключително трудно (ако не и невъзможно) да изпълнявате определени задачи.
А сега ще ви предложим нашите свети, какво да направите, за да посрещнете зимата без притеснения.

Прочетете повече: ТУК


SOFT-AGRO.COM / Удължаване на периода на отелване – алтернатива за високопродуктивните крави

Тъй като обаче постоянството е генетично свързано с увеличаване на млечността, оптималният междуродилен период и следователно началото на осеменяването може да се определи в зависимост от млечността на кравата.

Прочетете повече: ТУК


Ферма “Пършевица”

Прочетете повече: ТУК


Отелване на 22 месеца – ДА или НЕ

Младите крави, които се отелват много рано, имат пет дни по-кратък период до разгонването – (109 дни) от животните, които се отелват по-късно. Освен това, след 200 дни, повече млади крави от групата, които се отелват много рано (93,5 срещу 87,9%) са били бременни. Много ръководители на ферми все още се отказват от осеменяване на младите говеда на ранен етап, тъй като се страхуват, че млечността и плодовитостта могат да пострадат в резултат. Много холщайнски говеда достигат полова зрелост на възраст от 12 до 13 месеца.

Прочетете повече: ТУК


“Криста” ЕООД – Как правилното хранене може да предпази от млечна треска

КРИСТА EООД е водещ производител на премикси и допълващи фуражи на българския пазар, предлагащ продукти и консултация в областта на храненето и отглеждането на животни.

Прочетете повече: ТУК


ОВЦЕВЪДСТВО / Копитен гнилец -„разстреляйте го” с Овикон

За контакти :
Минтех Ко ЕООД,
тел. 0888 53 47 09,
0888 928 102

1 флакон – 100 мл 20 дози – 18 лева
ЗАБЕЛЕЖКА: Цената е без ДДС

 

Прочетете повече: ТУК


ОБЯВА: Продава се торище

Продава се торище, което се намира в гр. Сливен, квартал “Дебелата кория”.
Торището е от фермата на Панайот Тодоров – Полковника

тел. за връзка: 088 920 11 98

Прочетете повече: ТУК


Приключенията на едно селско момиче: На вечеря с краля и кралицата / 23 част

Между другото, има ли бъдеще за земеделието? Все повече и повече закони и разпоредби има и се налагат нови като хуманното отношение към животните, околната среда. Всичко това необходимо и правилно ли е? Как вие се справяте и сте сложили в ред нещата около вас?
Много се страхувах от проверките. Често ме проверяваха и се стресирах. Какво печелим от всичко това? Всички приходи, които не са толкова много, през последните години, се инвестират обратно във фермата, защото винаги нещо се чупи или е необходимо подобрение. Виждах все по-малко бъдеще в работата и съществуването на фермата си. Започнах да мисля все в по-черни краски. Не се гордеех със себе си като фермер. Също така в личен план, започнах да се чувствам все повече и повече „губеща“. Къде всъщност стоях в живота? На 28 години съм, нямам гадже или съпруг, нямам деца.

Прочетете повече: ТУК


Овцевъдство / Генетичното подобрение на местните породи и има ли почва у нас

Вероятно, нищо не разбрахте, какво искаме да кажем, но че повдигаме този въпрос е достатъчно, за да се разбере че има проблем и той трябва да започне да се решава. Ако не, продължаваме си по старому с потупване по гърба, вземане на субсидиите с мерак увеличението им всяка година, защото ниската продуктивност трябва да се компенсира с нещо.

Прочетете повече: ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here