Поглед на “другата страна на млекопроизводството”

1

Най-важната цел за един сайт е, да дава  информация. Информация, не само за днешния ден. Той, денят щом е започнал, ще свърши без и да разберете. Важното е, да се даде информация, какво ще се случи утре, какво ще стане след една седмица, а най-добре след една година.

От известно време се опитваме да подскажем, че идва ново предизвикателство за всички, които отглеждат животни – били те любимци, за производство или за спорт. В момента по света се разраства дейността на неправителствените организации, които работят в защита на животните. Организации, които са добре скроени, разполагат с паричен ресурс, а щом имаш пари и най-добрите адвокати работят за тебе.
Исканията на тези организации не граничат с нереалното.
Напротив.
Исканията им за хуманно отношение към животните са правилни и за това  и държавата започва да отделя доста средства за да помогне животновъдите да си вкарат в ред фермите.
Молете се само да ни дойде проверка от тези организации. Проверките на ДФЗ ще ни се сторят като следобедна закуска. Освен юридическата сила, тези организации имат и огромна пропаганда.

Зад стените на млечната промишленост стават неща, за които, повечето хора нямат и представа. В рекламите не се казва, че млякото, киселото мляко и сиренето са продукт на трайно изнасилване, насилие и поробване. Знаете ли, че повечето хора мислят, че кравите произвеждат само мляко? И че вимето им може да се пръсне, ако не вземем млякото от тях? Глупости. Кравата произвежда кърма, за да  нахрани роденото от нея теле. По същата причина, като човека и всеки друг бозайник. Кърмата се произвежда в тялото на майката само преди и след раждането на бебето.

Така че, за да може кравата да произвежда кърма, тя трябва първо да бъде заплодена. Виждате ли зелена поляна и на нея  весел бик и засмяна крава, като пътувате. Не, няма и да видите. Кравите се оплождат изкуствено. Просто вземате семето на бика и го вкарвате с метален инструмент във вагината на кравата. След това, от ректума на кравата, изваждате екскрементите с ръка и масажирате матката, за да увеличите всмукването на спермата.

Това е болезнено и стресиращо. Как се нарича в човешкия свят?
Изнасилване?
Или е нещо друго? Така че, за да се гарантира производството на кърма (имайте предвид, че търговците никога не казват “майчино” мляко, за да се избегнат нежелани асоциации), първо ще изнасилваме кравата, докато не забременее. Тогава всичко, което трябва да направим, е да изчакаме телето да се роди.

Преди и след раждането на телето в тялото на кравата започва естественото производство на кърма. Добре, имахме нужда от това. Вимето се пълни. Млякото трябва да е за телето.  Но ние искаме да продаваме това мляко. Телетата в стопанствата са принудително взети от майките им веднага след раждането, така че вместо тях, на вимето  се поставят доилни апарати.

Ожесточеното отделяне на бебето от майката причинява едновременно изключителен стрес и страх и на двете, които кравата преживява многократно през целия си живот. Но връзката между майката и бебето е най-силната връзка в природата, особено при бозайниците.

Има случаи, когато кравите търсят телетата си. Напускат стадото и го търсят на километри.

Причината, поради която телетата се вземат толкова бързо, се наричат ​​”хуманна”, защото след няколко дни бебето ще има много по-силна връзка с майката, а по-късно разделянето ще бъде още по-стресиращо. След отделянето, телетата отиват в боксове, по-малки от 3 квадратни метра за два месеца.

 Там те се хранят със силно концентриран изкуствен заместител.  Телето, често получават тази храна в кофичка, така че, те имат неудовлетворен смукателен рефлекс. След това преминават към твърда храна (четири месеца по-рано от колкото трябва да е), но концентрираните гранули често причиняват проблеми с храносмилането, остра диария и инфекции. Телетата, които би трябвало да пият майчиното мляко 16 пъти на ден, се хранят само два пъти на ден и то с млекозаместител.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Няма страшно повечето малки и средни вече се отказаха други са на път да си мислят големите които оатанаха.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here