Производството на мляко изисква големи обеми оборотни средства

0

Време за прочит: 4 минути

Непрекъснато нашите кандидати за депутати, ни карат да се върнем на село, да го съживим и да видим колко е хубаво там. Как ще стане обаче това, никой не ни казва.
Един германец, за който сме писали много пъти, прави бум в Руското земеделие и не само това, съживява руските села. При него формулата е коренно различна от тази, която ни се рекламира

Президент на EkoNiva Щефан Дюр, по време на парламентарните изслушвания по проекта за федерален бюджет за 2021-2023 г. отбеляза важността на държавната подкрепа за млечната индустрия и поиска да се запазят преференциални инвестиционни заеми, както и възстановяване на част от капиталовите разходи.
– Самодостатъчността на мляко в страната не е постигната, защото пазарът е много сложен – обяснява Дюер. – И тъй като производството на мляко изисква големи обеми оборотни средства, е необходимо да се поддържат преференциални ставки за работещи заеми –  добавя той.
Сега компанията работи в 13 региона на Русия на площ от над 600 хиляди хектара и се развива динамично. Тази година брутният млечен добив на EkoNiva ще възлезе на 950 хиляди тона, компанията ще стане четвъртият производител на мляко в света продължава  Дюр.

Според него над 14 000 служители на EkoNiva сега живеят и работят в селските райони.
– „Много хора искат да живеят в провинцията, да водят селски начин на живот и да са близо до семействата си всеки ден. И най-важното е, че селското население е не само пазител на културата на хората, но и голям фактор за стабилност в обществото  –  продължава шефът на EkoNiva.  – Следователно опазването и развитието на селските райони не могат да бъдат финансирани остатъчно. За да се стремят младите хора да живеят в провинцията, е необходима добра инфраструктура и за това е нужна  програмата за интегрирано развитие на селските райони, която трябва да бъде осигурена със сериозни пари.

Тази година имахме повече от 1,5 хиляди стажанти, много талантливи момчета с голям ентусиазъм. Те са готови да живеят в селските райони, но се нуждаят от нормална домакинска инфраструктура, добри медицински грижи и най-важното – добро образование за децата си. И ако можете да отидете в областния център, за да посетите театър или футболен мач във Висшата лига когато си почивате, за  едно дете е нужно да ходи на детска градина и училище всеки ден”.

След речта на Дюр, председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко отбеляза, че както долната, така и горната камара на парламента, смятат за необходимо да се разшири програмата за интегрирано развитие на селските райони. През следващата година за финансирането им са предвидени около 31 милиарда рубли. По-рано, по време на „правителствения час“ с участието на министъра на земеделието Дмитрий Патрушев, председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, предложи да се внесе въпросът за увеличаване на финансирането в селото за обсъждане от министър-председателя.

Окончателното решение за отмяна на механизма за възстановяване на част от преките разходи, направени за капитално строителство, обаче ще бъде взето през 2021 г.

Източник:Flickr.com

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here