Борбата за кравите започва сега

5

Добре, че още у нас не се е заговорило за парниковите газове и вредата върху природата, която нанасят говедата. Това се стовари с всичка сила върху холандските животновъди и как издържат още при тези правила и ние не знаем. Активираха се и най-различни организации, които дори не са свързани с животновъдството, но при тази ситуация могат да извадят дивиденти.

Животновъдите също водят „борба“ за запазване на хляба си. Така че, митовете трябва да се махнат и да се  докаже, че говедовъдството не е вредно за обществото. Изследователи от Калифорнийския университет изтъкват четири факта, показващи, че отглеждането на говеда няма отрицателно въздействие върху околната среда. 

Изследванията ясно посочват грешките на други изследователи, които твърдят, че говедата са по-вредни за околната среда, отколкото например втранспорта, електроенергията и други индустрии.
Това подкопава виждането, че всички трябва да отидем на растителна диета. Освен това, говедовъдството е не само полезно за околната среда, но също така помага да се реши проблемът с осигуряването на храна за нарастващото население в света.

Животните не са най-големият източник на ПГ. В предишни проучвания, провеждани от Worldwatch Institute и ООН, неправилно е посочено, че развъждането на животни е по-вредено за околната среда от всички видове транспорт.

– Според Американската агенция за опазване на околната среда, най-големият източник на емисии на парникови газове в САЩ през 2016 г. е производството на електроенергия (28% от общите емисии), транспорта (28%) и индустрията (22%). Цялото селско стопанство възлиза общо на 9%. Производството на животни съставлява по-малко от половината от тази сума, което е 3,9% от общите емисии на парникови газове в САЩ.

 Вегетарианството няма да ни спаси

– Много хора все още мислят, че яденето на месо променя значително климата. Но според едно скорошно проучване, достига до извода, че дори ако американците премахнат всички животински протеини от диетата си, те ще намалят емисиите на парникови газове в САЩ  едва с 2,6%. 

Американските животновъди произвеждат повече говеждо месо, но отделят по-малко  парникови газове от всякога.

– Технологичните, генетичните и размножителните промени, настъпили в американското селско стопанство през последните 70 години, направи-ха животинското производство по-ефективно и по-малко интензивно. Според статистическата база данни на ФАО, общият брой на директните емисии на парникови газове от добитък в САЩ е намалял с 11,3% от 1961г. насам, докато производството на месо от добитък се е увеличило повече от два пъти .

 Без месото, на хората на земята  би било трудно да посрещне хранителните нужди.

–  Месодайното говедовъдство е ключов елемент в използването на земя, върху която би било трудно да се развива комерсиално растениевъдство.

-Използвайки слънчевата енергия, говедата трансформират тревата във висококачествен протеин или говеждо месо!

– Енергията в растенията, които консумират животни, най-често се среща в целулозата, която е несмилаем за хората и много други бозайници. Но крави, овце и други преживни животни могат да трансформират целулозата и да я използват.

–  Населението на света до 2025г. трябва да достигне 9,8 милиарда души. Храненето на толкова много хора ще се превърне в предизвикателство. Преживните животни се хранят до голяма степен с фуражи, които не могат да се консумират от хора. Животновъдството също така предлага необходимите доходи на дребните земеделски стопани в развиващите се страни.
Govedovad.com

 

5 КОМЕНТАРИ

  1. Само психично болни хора или поръчкови псевдоУчени ни убеждават , че преживните животни могат да са причина за повишение на въглеродните емисии! Много по- голям проблем е тора и торовата течност от големите промишлени ферми!

  2. Спокойно у нас този проблем няма как да се зароди защото не останаха животни!! Ако пък извадите виртуалните животни на батко и братко които са само за субсидии хептен няма да останат😧😧😧😧

  3. Учили ПЪК прости. То няма животни, те въг.емисии търсят. Да ги търсят от ГЪЗОВЕТЕ СИ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here