Рекордно високо производство

0

Време за прочит:1,5 минута минути

 Govedovad.com: Нещата в говедовъдството се променят всяка година в посока напред, като се използва всичко, което може да помогне за увеличаване на продуктивността, при настъпилите нови условия в Европа по отношение въглеродните емисии.
Докато преди няколко години се целеше увеличаване продуктивността, сега новите цели са за увеличаването на продължителността на живот, съчетано с високо производство. Това е така, защото фермерите се стремят да отглеждат по-малък брой юници, поради лимита за отглеждането  на определен брой животновъдни единици във фермата. Разбира се, че
тука голяма роля  играе селекцията и бащите на дълголетните и здрави крави стават и най-ценните. Съответно и резултатите в тази насока не закъсняват.

Производството на Нидерландските млечни крави се е увеличило до рекордно високо ниво през финансовата 2019-2020 година. Средното реализирано производство от крава за целия и живот се е увеличило с почти 2500 кг мляко и 200 кг мазнини и протеини до доживотните 34 000 кг мляко, 1481 кг мазнини и 1210 кг протеин. Никога досега реализираната доживотна продукция на холандските млечни крави не е била толкова висока.

 Увеличението на производството до доживот се дължи на комбинация от по-дълъг продуктивен живот (+75 дни) и по-високо производство на мляко (+0,2 кг мляко на ден).
През тази финансова година  средногодишното производство  на Нидерландските млечни крави също нарасна до 9203 кг мляко с 4,40% мазнини и 3,60% протеин.
Размерът на компаниите се е увеличил тази година от средно 99 крави на 104 крави. Тъй като кравите остават във фермите по-дълго, броят на отстранените крави е на относително ниско ниво. Броят на продуктивните дни се е увеличил със 75 дни до 1183. Това означава, че средния брой телета се е увеличил до 3,6 телета на крава. Интервалът на отелване остава стабилен при 407 дни.

Източник: CRV

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here