Световната конференция на Холщайн е отменена

0

Време за прочит: 2 минути

Коронавирусът се разпространява с бързи темпове. Ето и защо Световната конференция на породата Холщайн, която трябваше да се проведе през март 2021 г. в Монтрьо – Швейцария, е отменена. 

Пандемията на короната удари Европа и големи части от света. Много държави, включително и Швейцария, са приели ограничения или забрани за провеждането на големи събития.

Ситуацията едва ли ще се подобри в скоро време.

Не е ясно, колко дълго ще продължат тези ограничения. За организаторите подобни несигурности са всичко друго, но не и полезни. Ето защо организациите за развъждане на Холщайн Швейцария и Swissherdbook са решили, в съгласие с борда на Световната асоциация на Холщайн (WHFF), да отменят окончателно Световната конференция на Холщайн и работните срещи от 21 до 27 март 2021 г.

Двете развъдни организации съжаляват за решението „дълбоко“, както пишат в съобщение. Световната конференция щеше да се проведе в Швейцария за първи път. Но поради пандемията е твърде рисковано за организаторите да организират събитието. Това е прието и защото  е малко вероятно ситуацията да се подобри през зимните месеци.
Световната конференция, всъщност трябваше да се проведе от 22 до 28 март 2020 г. Поради  коронен вирус, Федералният съвет беше забранил всички големи публични събития с повече от хиляда участници от 15 март. Затова организаторите решиха да отложат събитието за една година.

Световната конференция се провежда на всеки четири години. Следващото събитие ще се проведе през 2024 г. на място, което все още не е определено.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here