Разходите, по-големи от приходите

0

време за прочит: 2 минути

Според тримесечното актуализирано проучване на разходите на Службата за земеделска социология и земеделие (BAL), разходите за производство на мляко в Германия към юли 2020 г. – продължават да нарастват, докато средната платена цена е спаднала за същия период. В сравнение с януари 2020 г. производствените разходи са се увеличили с над един цент и възлизат на 46,95 цента/kg през юли. Цената на млякото спадна с точно два цента и беше само 31,24 цента/kg в средата на 2020 г. Настоящите резултати показват значителен недостиг от 33%.

Елмар Ханен, производител на мляко в Клеве и член на управителния съвет на BDM и EMB, обобщава ситуацията в германския млечен сектор:
„Положението на производителите е доста влошено. Разходите за производителя са се увеличили поради по-високите изисквания и сушата. Това увеличение не може да бъде прехвърлено и следователно се поема изцяло от производителя. По този начин съществуващия недостиг на разходи ще бъде допълнително увеличен. Без кризисни инструменти не можем да излезем от ситуацията и ще продължим да губим ферми.”

Според сдружението на немските производители на мляко BDM, те спешно се нуждаят от собствена Промишлена организация за преработка на мляко .

През юли 2020 г. производителите са генерирали само 67% от производствените си разходи от цената на млякото; по този начин недофинансирането е 33%.

Източник: BDM

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here