Ферма на бъдещето

0

От две години, представяме в Govedovad.com нашата визия за фермата на новото време – генетически потенциал на животните, роботизирано доене, почистване и хранене. Нашето мнение съвпада напълно и с вижданията Lely Future Farm Days.

На 6 октомври бе проведена втората среща организирана от Lely Future Farm Days, коята се проведе под името Ферма на бъдещето. По време на събитието посетителите на форума,  се ангажираха с  визията на фермата за бъдещето на млекопроизводството и изпитаха нови пионерски концепции в областта на роботиката и управлението на фермите..

Преди две години, по време на първото издание на Lely Future Farm Days, организаторите  въведоха в бъдеща ферма, като изходна точка, благосъстоянието на кравата, фермера и потребителя. Тази „Ферма на бъдещето“ е напълно роботизирана, със 100% ъптайм и е създадена, за да бъде приятна, устойчива и печеливша.

Компанията засилва визията си, като представя иновативни решения

Визията на фермата за бъдещето се фокусира върху животните. Повтарящите се процеси са автоматизирани, което позволява на млекопроизводителите да се съсредоточат върху важни за тях неща. Устройствата са напълно автоматизирани и работят денонощно. „Фермата на бъдещето“ се основава на принципа, че на кравите е позволено да се движат свободно, за да могат да се държат нормално и да осигурят своето благосъстояние.

Lely се бори за щастливо, устойчиво и печелившо бъдеще за производство на мляко. Това бъдеще обаче е под нарастващ натиск: „Живеем в бързо променящ се свят, където населението продължава да расте“, казва директора на Lely. „ Отчаяно се нуждаем от животновъди, защото очакваме търсенето на храна да се увеличи със 70% до 2050 г. Въздействието на добитъка върху околната среда също е под все по-голям контрол и регулациите стават по-строги. Следователно, животновъдите на млечни крави, трябва да променят начина си на работа, за да гарантират бъдещето си. »

Lely също гордо представи три новаторски иновации, които допълнително отразяват нейния ангажимент към „Фермата на бъдещето“.

Lely Sphere: 70% намаление на емисиите на амоняк в обора

Lely въвежда нова система в обора, която разделя елементите и превръща газовите емисии в полезен продукт. Тази система разделя оборският тор и урината, обработва емисиите на азот и създава 3 ценни вида торове. Млечните фермери могат да използват тези видове за прецизно торене на своите култури.

По този начин минералите се използват по-добре, азотните емисии се намаляват и в обора се създава по-добър микроклимат. Официалните измервания в тестовете показват, че общите емисии на амоняк в помещението са намалени с около 70%. Като система за намаляване на емисиите, Lely Sphere се отличава и с повторно използване на азот за заместване на химически тор.

Lely Exos: Иновации в държането на прясна храна

Това  е иновация, която използва едни и същи ресурси  възможно най-ефективно. Това електрическо превозно средство, което коси автономно, зарежда и разпределя трева в обора. Lely Exos осигурява доставки на прясна трева  24 часа в денонощието. С това решение млекопроизводителите могат да използват голяма част от пасищата си за производство на прясна храна. В резултат на това, те използват суровината по-ефективно и могат да произведат повече мляко от собствените си пасища.

Друг елемент на тази система са по-ниските разходи за труд и храна. Опитът  е показал, че една млечна ферма може да задоволи половината от нуждите си за производство на мазнини, съдържащи се в млякото, със свежи тревни площи през целия вегетационен период, от ранна пролет до късна есен.  Могат да се постигнат икономии на повече от 2 цента на литър мляко.

 Lely Horizon: Използване на правилната информация за по-ефективна работа

И накрая, Lely разработи нова платформа за подкрепа на решенията, Lely Horizon. Приложението Horizon анализира данните и предоставя информация и съвети, за да улесни живота на животновъда, стадото да бъде по-здравословно и развъждането по-печелившо. Horizon черпи данни от роботите Lely, което води до полезна информация, до която можете да получите достъп на всяко устройство по всяко време.

Всичко това ни звучи малко като приказките от хиляда и една нощ, но това е бъдещето и ние трябва да го приемем още сега, а не да чакаме до безкрайност.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here