Палете скарите – защо

0

време за прочит: 2 минути

Ангажирани от проблема с коронавируса май забравихме за скарите и студената бира. Оказва се обаче, че не е лошо от време на време да слагаме скарата и хвърляме пържолите  или  шишчета.
Защо.

Учени от канадски университет са открили едно много интересно свойство на маринованото месо. Факт е, че в процеса на мариноване, в продукта се образуват голямо количество естествени антиоксиданти. Чрез консумирането на  шишчета, а дори и месо на скара, обработено предварително, ние абсорбираме тези вещества, които имат благоприятен ефект върху много процеси в организма. Въпреки, че антиоксидантите помагат на организма да се справи с възпалителните процеси и дори с онкологията, учените предупреждават, че това трябва да става в умерени количества.

  Проведен е  молекулярен анализ на различни марини. Установено е, че съдържанието в марината на билки, чесън, лук, мед, червен кенийски пипер, червен пипер, лимонов сок, киви, нар и растителни масла, обогатява месните продукти и ги правят полезни за организма. Тези вещества са склонни да предотвратяват и спират развитието на патологични клетъчни мутации, както и да подобряват състоянието на човешката сърдечносъдова система.

Интересно е, че при печене на месо на огън, губим половината от здравословните съставки, но не ги унищожаваме напълно, както при пържене в тигана  с мазнина. Учените също така съветват, да се обърне внимание на качеството на месото, което се използва за готвене на кебап, защото нискокачественото или развалено месо няма да е от полза за организма, дори и след като е мариновано.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here