Бира от краве мляко

0

време за прочит: 2 минути

След като ви запознахме с водката от мляко /съжаляваме, че нямаме възможност да ви предложим дегустация на тази водка/ идва и реда на бирата.

Водка “Черна крава”

– нова програма за реализирането на по-добра цена на кравето мляко.

Създателят на млечната бира в Европа, се казва Марсел Бенар. Смята се, че той е първооткривателя на този вид бира. Японците са вторите, които произвеждат бира от мляко през 2007 г. и едно шишенце бира от 330 мл е продавано за 2.40 евро. Французинът   признава, че когато за първи път е замислил идеята да направи алкохолна напитка на основата на мляко, познатите му го уверяват, че е луд. Първоначално той решил да опита да произвежда бира от мляко поради ниската му  цена през 2000-та година..

Бирата Lactiwel се произвежда от мляко и малц, като се използва обичайният процес на ферментация за алкохолна напитка, но вместо обичайната мая, производителят използва дрожди от кефир. Lactiwel съдържа 2% алкохол. Обемът на производство на френска бира е малък – само 300 бутилки на седмица.

Бира с мляко също се произвежда от американската компания Left Hand Brewing Company от 2017 г. Производителят добавя суха лактоза към тъмната бира, която придава на напитката аромат на млечно-кафе. .

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here