10 000 крави се доят на ден

0

време за прочит: 1 минута

Германската компания GEA инсталира най-мощната си инсталация за доене на крави-тип Карусел, във фермата Lvyuan, водещ производител на сурово мляко в Китай.
Инсталацията от такъв тип е първата по рода си в Азиатско-Тихоокеанския регион, според компанията.

GEA DairyRotor T8900 е до 120 места и дои 10 000 крави. Инсталирането и пускането в експлоатация на DairyRotor са отнели един месец. Собственикът на фермата Lu GUAN GQUN добавя, че в момента всички основни функции на доенето са стабилни, оборудването работи ефективно.

Тъй като днес търсенето на прясно мляко нараства в Китай, производителите и преработвателите търсят местни млечни ферми, които могат да произвеждат висококачествен пресен продукт, вместо да продължават да го внасят от чужбина.

Ротационната доилна инсталация е предназначена за средни до големи млечни ферми. Тя е в състояние да работи ефективно до 22 часа на ден, като се има предвид, че броят на кравите в тези ферми е много голям и  ги доят три пъти на ден.

Между другото, оборудването е в състояние да контролира точно и непрекъснато дори малки детайли – от движението на кравите до получаването на мляко.  Подобни инсталации бяха тествани в Европа и Северна Америка.

Източник: .gea.com/

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here