Храненето е на първо място, трябва да не е добро – а много добро

0

време за прочит: 2 минути

Съюза на говедовъдите Риндер Алианс-Германия, независимо от коронавируса, организира класация на най-добрите ферми на Съюза. Представихме ви един от сребърните медалисти в този конкурс –

Сребърна награда за ферма от Думерсторф – Германия

Днес ще ви запознаем с носителя на бронза – ферма MFM Neu Kaliss

Понякога се натъквате наистина на добри ферми, от където ви казват: – ” ние наистина не правим нищо специално и дори не знаем, защо сме толкова добри”.  – Това, разбира се, не е вярно, защото управлението, храненето, генетиката и всички регулиращи винтове са променени с години, така че успехите не са случайни.

Хенинг Фелске е първия председател на MFM Neu Kaliß eG.
Това е ферма с 414 крави, със средна млечност от 12 600 кг (3,76 %м.в  и 3,41 %протеин и почти 40 000 кг мляко пожизнено и задължително с три доенета.
Всяка година във неговата ферма  се използват поне пет различни основни култури в комбинация с отглеждането на бобови култури в обработваемата земя на фермата. Това означава, че се отглеждат грах, картофи, рапица, зърно, царевица и дребни бобови растения под формата на червена детелина и люцерна. Последните се сушат и се използват за хранене  целогодишно.
Хенинг Фелске вижда тук очевидните предимства: постоянно качество и без колебания, както при силажа. Сухото зелено може да се комбинира добре с каша от грах. Това е храна висока  енергийна, вкусна, стабилна при съхранение и помага за смесване на дажбата. Така че няма тайна за ТОП изпълнението, но като цяло има много добър регулиращ винт.
На въпроса “Защо мислиш, че се справяш добре?” – Хенинг Фелске  даде ясен отговор: – “храненето е на първо място, трябва да не е добро – а много добро, и ние го постигаме със сушенето на зелените фуражи!”

Разбира се, това е само половината от историята, защото Хенинг Фелске видимо се радва да работи с квалифициран и мотивиран екип.
– „Имаме хора, които обичат да работят с кравите, така че винаги имаме шанса да произведем  добро потомство“ – обяснява той.

източник:rinderallianz

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here