Какви са немските колбаси

0
време за прочит: 2 минути
След като заклахме телето или кравата
свързана статия
Транспорт и клане
трябва месото да се реализира по най-различни начини. Единия е правенето на колбаси.
В никоя друга държава, няма толкова много видове колбаси, колкото в Германия.
Потребителят може да избира от почти непрекъсното увеличаващото се  разно-образие от над 1500 различни вида наденица. Има разлики, както в състава на продуктите, така и в процеса на производство. В указанията за месото и месните продукти в немската хранителна книга е посочен съставът на стандартите. Като цяло мляното месо, беконът, използващ ароматизиращи и/или технологично базирани съставки, а при някои разновидности и други части от труп, като кожа и карантия, също могат да се съдържат в наденицата. 
По отношение на различните производствени процеси се прави разлика между сурови колбаси, варени колбаси и пушени колбаси.
Суровите колбаси са наденички за студено съхранение. Те  стават удобни за нарязване след изсушаване. В зависимост от степента на смачкване  се разделят на груби или фини сурови колбаси. За разлика от другите колбаси, те не се консервират с топлина. Устойчивите на нарязване сурови колбаси, които съдържат говеждо месо, са например салам, телешки колбас,   наденица за чай, наденица с лук, мазна наденица и др.
Варените колбаси се обработват термично и се приготвят най-вече от месо, бекон и карантии. След пълненето колбасите се сваряват а, някои и опушват. По правило те могат да се режат, само когато са студени. Прави се разграничение между варени колбаси, кръвни колбаси и наденички. Варените колбаси, които съдържат говеждо месо, са чернодробна наденица, говежда наденица, вестфалска настъргана наденица, наденица от език, червена наденица.
“Каймата” или “остърганото месо” е смляно,  което може да бъде само  прясно месо. За целта месомелачката нарязва месото, което не трябва да съдържа никакви добавки.  Поради това се прилагат много строги хигиенни при боравенето и циркулацията на мляното месо. 
Производството на екологични колбаси често все още е ръчно
Клането, рязането, приготвянето и сортирането на разфасовки, както и узряването на месото, не се различават от конвенционалните техники, съгласно указанията на ЕС за биологично регулиране.
Когато правите колбаси, има така наречения положителен списък, който уточнява кои добавки могат да се използват. Те включват например киселинна сол, аскорбинова киселина, естествен дим и органична захар.  Солените кисели соли не са разрешени, а фосфатите обикновено се избягват.

изход: DW

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here