Простите истини, които трябва да изпълняваме

0

време за прочит: 1,5 минута

Един от елементите, за поддържане на здравето на копитата, е банята. Чрез нея трябва да се подържа  здравето им, като превантивна мярка и освен това трябва да не уврежда кожата на краката, а за да стане това, трябва стойността на pH да е правилната.

РН на работния разтвор трябва да бъде между 3,5 и 4. Ако е по-малко от 3, кожата е повредена. Можете да тествате стойността на pH с ленти за измерване или цифрови тестери за pH.

Стойността на рН може също да се използва за контрол до момента, в който разтворът е все още ефективен. Също така, е важно кравите да потопят всеки крак поне два пъти, за да се гарантира ефективността на разтвора за крака. За да се гарантира това, е необходима вана с дължина поне 3 метра. Нивото на разтвора трябва да е  най-малко 15 cm ., така че всеки крак да потъне в течност.

Ваната за копита не трябва да бъде единственият инструмент, който използвате за профилактика на проблемите с копитата. Вместо това я използвайте като част от контролна стратегия, която включва копитни спрейове или бандажи, каквото е препоръчано от вашия ветеринарен лекар. Използвайте стратегия за профилактика, когато по-малко от 5% от вашето стадо е поразено. Ако проблемните животни надвишават 5%, развийте програма за лечение с вашия ветеринарен лекар. Програмата за лечение може да се състои в използване на вана за копита в комбинация с локален спрей, бандажи за крака или антибиотици.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here