Суперхраната – Ябълката

0

време за прочит: 2 минути

Говорим за средно голяма, ябълка (приблизително 150g).

1 ябълка… покрива  25% от дневните нужди от витамин С.
Възрастните се нуждаят от около 100 mg витамин С на ден. Една средно голяма  ябълка съдържа между 15 и 40 mg витамин С, което съответства на ¼ + дневната доза. По този начин ябълката е идеалната предпоставка за успешен ден.

… съдържа само 90 калории.
Това прави ябълката много нискокалорична. В сравнение със 150g тестени изделия (200 калории) или същото количество картофени чипове (800 калории), това ясно се откроява.

… дава енергиен удар.
Поради естествено съдържащата се фруктоза, ябълката е перфектно енергизиращо средство. По този начин е подходящ като лека закуска по време на работа, учене и спорт, както и за закуска, за да се събудите.

… предлага> 30 здравословни съставки.Една ябълка предлага над 30 витамини и микроелементи. Освен витамини В, С и Е, това включва още калий, натрий, магнезий, калций, желязо и други. Повечето от тези здравословни съставки са точно под и в купата с нарязани ябълки. Затова ябълката трябва да се яде с кората, ако е възможно.

… помага за регулиране на храносмилането.
Плодовите киселини и фибрите, които се съдържат, правят ябълките храносмилателни. По-специално, пектините, които са несмилаеми за хората, се считат за „почистващи червата“ и увеличават количеството полезни бактерии в храносмилателния тракт. Една ябълка помага срещу запек и диария.

… ви засища по здравословен начин.
Ябълката е особено удовлетворяваща поради високото си съдържание на вода и многото разтворими и неразтворими диетични фибри. Яденето на ябълка преди ядене отнема глада и гарантира, че няма да преядете.

… се състои от 85% вода.
Поради високото си съдържание на вода, ябълката е и средство за утоляване на жаждата. Със своето водно съдържание той е само на 5% зад динята, която с 90% съдържа най-много вода от всички видове плодове.

… помага да отслабнете.
Всички изброени по-горе аспекти означават, че ябълката ви помага да отслабнете. Здравословните съставки, високото съдържание на вода и дори чувството за ситост, което една ябълка предизвиква, ви помагат да отслабнете.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here