Злато в урината на кравите

0

Преди известно време, един френски кмет, забрани уринирането на минимум пет метра от нивите, защото в нея има много вредни емисии.

Край на облекчаването покрай пътя – глоба 50 евро

Сега, от другия край на Земята,  ни накарат да пием урина, защото тя съдържала над 300 полезни вещества.

 Съвсем скоро бе публикувано съобщение за открито злато в урината на кравите. Ако някой смята, че ще почнем да дежурим с кофи зад кравите и ще почнем да вадим злато, много се лъже. Тук става дума за опит направен от  индийски учени, които са открили злато  в урината само на кравите. Те са изследвали  400 проби от урина чрез газова хроматография и масова спектрометрия. Делът на откритото злато на литър урина е  варирал  между три и десет милиграма.

Намереният благороден метал обаче е в йонно състояние – тоест под формата на соли – така че, според учените, той може да бъде извлечен само чрез процес на електролиза. Освен злато, се оказа, че урината на кравите  съдържа още 388 вещества с добри здравословни свойства.

“Доскоро знаехме за съществуването на злато в урината на кравите, само от древните текстове. Науката не се занимаваше с този въпрос, затова решихме да проведем това проучване”, казва ръководителят на научния екип Балу Голакия.

Изследователите също са анализирали урината на биволи, камили, овце и кози, но не са успели да намерят в техните проби нито един скъпоценен метал

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here