Златен медал за кравешка тоалетна

0

Преди няколко месеца нашия сайт публикува три материала относно тоалетната за крави. Много от нас го приеха от веселата страна на въпроса. Наистина, крава в тоалетна никои не е виждал досега. Но ето случи се. И нещо повече, тоалетната взе и златен медал.

Още за тоалетните за крави – COWTOILET

Направиха тоалетни за крави

EuroTier, водещият световен търговски панаир за животновъдство, се утвърди като най-забележителната платформа за откриване  на иновации. Това иновационно лидерство е подчертано от наградата EuroTier за иновации, която се връчва на победителите на изложението на всеки две години.

Независима експертна комисия, назначена от DLG (Германското земеделско общество), определя победителите в наградата за иновации за тези две години от общо 80 одобрени предложения за продуктови иновации въз основа на строги  критерии. Наградата за иновации EuroTier 2021 в злато или сребро е присъдена на общо 8 продуктови иновации.

Злато в урината на кравите

Златния медал тази година е само един и бе връчен на Нидерландската фирма Hanskamp AgroTech BV за конструирането на тоалетната за крави.

Намаляването на емисиите от животновъдството става все по-важно.  Млекопроизводителите също са задължени да търсят и ефективно да използват потенциала за намаляване на емисиите на амоняк например. В обора се произвежда   голям обем амоняк за сравнително кратък период от време. Най-вече от урината, което количество  от крава е средно  15 до 20 литра урина, всеки ден.

Кравешката тоалетна  е революционен продукт, който се справя точно с този проблем.  Използва се външен стимул за задействане на рефлекса на уриниране и урината се събира. По този интелигентен начин, се събира урината директно и отделно от кравата, без да се стресира животното.

Следователно образуването на амоняк по подовете намалява благодарение на ранното отделяне на фекалиите и урината. Подовете също остават по-чисти, което влияе положително както върху здравето на копитата, така и върху качеството на въздуха в обора.

В допълнение, земеделският производител може да използва отделно събраните и съхранявани фекалии и урина по подходящ начин за подхранване на растенията  или производството на енергия и по този начин допълнително да увеличи ефективността на хранителните вещества. Следващите дни ще ви представим и носителите на сребърните отличия.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here