Руснаците нямат спиране. Сега и биволи

0

Време за прочит: 2 минути

Руснаците нямат спиране по отношение на земеделието. След като решиха въпросът със зърнените култури и дори с износа на млечни продукти, сега започват да отглеждат биволи. През 2021 г ще бъде произведено и първото биволско мляко и сирене.

Ако някои си мисли, че всичко това става с ентусиазъм и пари, просто се лъже много. Проучването относно биволите, започва преди няколко години, и дори в България се отзоваха руски представители да вземат нещо от нашето биволовъдство.

Биволското сирене на Русия

Само преди няколко месеца това начинание беше проект. Сега, в началото на година е даден и старта и в края на годината ще се започва доенето. Локално произведеното на биволско мляко ще се продава в Московска област, още през 2021 година

Това обяви изпълняващият длъжността министър на земеделието и храните на Московска област – Сергей Воскресенски на пресконференция за резултатите от агропромишления комплекс и плановете за бъдещето.

„Инвестиционният проект се управлява от руската компания Buffalo. През 2021 г. в градския квартал Наро-Фоминск ще се появи комбиниран комплекс за производство на висококачествено краве и биволско мляко. Капацитетът на предприятието ще бъде 2,4 хиляди крави и 900 бивола. Този комплекс планира да произвежда 30 хиляди тона краве мляко и 2 хиляди тона висококачествено биволско мляко годишно “, каза Сергей Воскресенски.

Според него в производството ще бъдат разкрити 120 нови работни места.

Източник: Министерството на земеделието на Московска област

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here