Испанските месопроизводители срещу изкуствените меса на Heura

0

време за прочит: 1 минута

През последните години, новосъздаващите се компании за производството на хранителни продукти от растителен произход или по изкуствен начин, съвсем нормално за бизнеса, водят кампании с  рекламна цел за намаление консумацията на храни от животински произход. Досега месопроизводители и преработватели не реагираха така бурно, но с навлизането на все повече растителни храни по рафтовете,  нещата се променят.
С други думи, „войната” за пазарите и купувачите започва сега.

Heura, най-бързо развиващата се растителна марка за месо в Европа, приключи с провокативна рекламна кампания, след съдебен процес, заведен от месната индустрия.

Асоциацията на производителите на месо, предприе първите стъпки, за да заведе дело срещу Heura, след като компанията пусна провокативна реклама, в която се твърди за замърсяване на околната среда от животновъдството.

Мотото  на рекламната кампания гласи:
– „Един бургер с телешко месо замърсява повече от колата ви“.
Рекламата бързо стана вирусна, което накара големите асоциации на месопромишлеността да съдят марката.

Heura отговори на съдебните дела, като се съгласи да премахне билборд в центъра на Мадрид и покани ключови производители на месо, да започнат диалог за това, как да намерят съвместно решения, за създаване на по-устойчива индустрия.

Съоснователят на Heura – Бернат АНЯНОС каза:
Надяваме се да успеем да използваме този момент, за да започнем диалог между всички заинтересовани страни в хранителната индустрия, за да разберем, как можем да осигурим устойчива, здравословна и етична хранителна система … Не искаме да влизаме в конфликт. Като горди хранителни активисти, ние искаме да участваме в трансформацията, от която секторът е толкова отчаян . “

Източник: Век

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here