Розови, сини или жълти бали за силаж – защо?

0

От 2016 г. розови, сини или жълти бали за силаж, могат да се видят на много места по полетата, особено в Рейнланд и Вестфалия – Германия.

До тогава цветът на фолиото обикновено е бял или черен. Но балите  са не само приятни за гледане – те трябва да насочат внимание към профилактиката на рака.

Производителят събира 3 евро на ролка, в зависимост от цвета за различните организации.

Който поръча от новите, жълти фолиа, подкрепя Фондацията за детски рак.
Земеделският производител, търговецът на дребно и производителят на силажно фолио плащат по 1 евро повече, които се превеждат на организацията.

Парите, събрани от продажбата на розовото фолио, ще отидат за организацията „Розова лента“, която насърчава превенцията за рак на гърдата.

Приходите от синьото фолио подпомагат организацията „Синя лента“, която има за цел да повиши осведомеността за рака на простатата и да подкрепи изследванията на рака на простатата.

Кампанията се провежда по целия свят и също изразява солидарност с засегнатите. Идеята първоначално идва от Нова Зеландия.
В Германия продажбата на розово-сините фолия започва през 2017 г.  и събра почти   10 000 евро.
В световен мащаб тя беше   768 000 евро.

Необичайните цветове трябва да накарат хората да говорят за болестите и да мислят за тяхната профилактика. И това също работи.  Освен това потребителите показват солидарност с засегнатите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here