Развъждането на биволи става популярно в Русия

0

Време за прочит: 2 минути

Руснаците оправиха зърно производ-ството си. Станаха едни от основните „играчи” на пазара за зърно. Постигат големи добиви и в днешно време, няма нищо общо с разораната целина.

По същия път са тръгнали и с говедовъдството. Преди две години пуснаха „разузнавачи” и по биволовъдство и тази година, населват комплекс с биволи в Подмосковието.

В Ставрополска област, също решиха да започнат с биволи и още през март-април 2021 г. световният лидер в животновъдството, компанията Hunland, от Нидерландия ще доведе 25 глави разплодни биволи в този край. През октомври-ноември ще акустират още 25 животни. Първата доставка ще включва един мъжки екземпляр, чиито показатели на производителност за майка му, са равни на 3200 кг мляко годишно. Вносът  на разплодни биволици  ще продължи и през 2022 година за да достигнат 180 бр. Във фермата ще се отглеждат 280 бр биволици с годишно производство от 705 тона. При разработването на този проект са взети предвид най-добрите практики и опит на водещите биволски ферми в Европа.

– Търсим утрешния ден и се интересуваме от инвестиционна инициатива за изграждане на биволовъдна ферма.. В същото време ще развием собствена преработка на произведени продукти в Ставрополска територия. Сигурен съм, че подобни проекти са бъдещето, – каза губернаторът Владимир Владимиров.

 „За жителите на нашия регион, които в близко бъдеще ще имат възможност да си закупуват и ползват ценните биволски продукти, които са освен вкусни и здравословни са добри  за профилактика на инфаркти, атеросклероза, циркулаторна недостатъчност и коронарна артериална болест. Също така, тази напитка се препоръчва да се приема от хора с левкемия, заболявания на дихателната система, щитовидната жлеза” – каза министърът на земеделието на региона Владимир Ситников.

(Източник: официален уебсайт на Министерството на земеделието на територията на Ставропол).

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here