Рекорди при биволите

0

Време за прочит: 1,5  МИНУТИ

В Деня на биволовъдите е добре да се знаят и рекордьорите по производството на мляко.
Тук вече ще се говори за много мляко. Голямо е съперничеството между Индия и Пакистан в това отношение. След всяко тяхно изложение се докладва за рекордни постижения.

През 2019 г индийска биволица  за 24 часа даде 32.66 кг мляко. Съвсем скоро след това, на изложение в Пакистан,бе обявено, че тяхна биволица е дала над 51 кг мляко за ден.

У нас според публикуваната информация имаме рекордьорка от породата Мурра дала  9450 л мляко за една лактация.

Биволицата Сарсавати  от известната  ферма  Харяна, Индия през 2019 г  поставя световен рекорд, като дава 32,66 кг мляко по време на 14-тото международно млечно и агро изложение PDFA. Официално е заявено, че този рекорд е бил държан от биволица от Пакистан, която е дал 32,50 литра мляко.

 „Отгледал съм я още като беше малаче и направих от нея в биволица победител“ – казва  собственикът. Седемгодишната Сарасвати е спечелил 13 награди на различни изложения. Освен, че е биволица с най-високо производство на мляко, тя спечели и конкурс за красота по време на състезание, проведено в Махаращра през февруари миналата година. Сарасвати е подобрила  световния рекорд по добив на мляко две седмици по-рано, по време на състезание, организирано в Харяна, където е дала 33,131 кг мляко – „Но никой не го забеляза” – се жалва собственикът ú.

Пакистан веднага отговори с нов рекорд на тяхно Национално изложение, като организират състезанията за красота и доене на биволи. Предварително са направени доенета за да се изпразнят добре вимената на „състезателките”. Първото място печели биволица с № 242, която за 24 часа е дала 52 кг мляко. Този рекорд все още не е признат за световен.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here