Европейска федерация на Кафявото Швейцарско говедо

0

Govedovad.com: В Европа „феновете” на Кафявото говедо са “най-твърди” по отношение на породата. Защитават си я така, както феновете на някой футболен отбор.Че това е така ще разберете, сега.
Освен това, хората са и мислещи и въпреки многото Кафяви породи, именуващите се в страните на Европа, кафявите фермери успяха да загърбят това и избраха в името на Европейската федерация  да има името на Швейцрското говедо. 

Важно е да кажем, че българската Асоциацията на Кафявото говедо е член на федерацията.
Както вече писахме асоциацията на Симентала също от няколко месеца е член на Европейските С.
Да им е честито.

„След интензивна работа с всички национални асоциации за позиционирането на породата, Европейската федерация на кафявите швейцарци е горда да представи ново лого на федерацията.   Нещо повече за логото. Това лого е едно и също за всяка една от държавите членки на федерацията, като дискретно върху него е сложено и знамето на страната. На логото на федерацията е сложено знамето на ЕС.

В резултат на общото желание да станем по-силни заедно, в полза на породата и нейните развъдчици в цяла Европа, това лого е уникално послание на породата. Тъй като от север на юг и от изток на запад, всички ние отглеждаме кафяви швейцарци със същата страст и еднакви икономически и екологични цели.

BROWN SWISS: УНИКАЛНО ИМЕ НА МАРКАТА ЗА ПОРОДАТА

Brown Swiss, Braunvieh, Bruna, Brune … много различни имена за уникална порода с уникални активи. Като сигнал за ЕДИНСТВО И АНГАЖИМЕНТ, общото търговско наименование BROWN SWISS вече ще се използва от всички членове на страните за популяризиране на породата в техните комуникационни дейности.

Кафявата швейцарска порода,  предизвиква силна идентификация и страст поради голямата си харизма и красив екстериор. Лесното обслужване, годността и приспособимостта на кравата към различни ситуации улесняват ежедневието на фермерите. Високото качество на млякото и дълголетието на кравата подпомагат фермерите да постигнат дългосрочните си икономически и екологични цели.

Кафявата швейцарка е кравата за перспективни фермери, които търсят дългосрочна рентабилност, произвеждат мляко по автентичен и надежден начин, грижат се за благосъстоянието на животните и чувстват принадлежност към породата. В по-кратки срокове; вашият интелигентен избор за висококачествено земеделие!”

История: – 1964 г.
Основаване на Европейската кафява швейцарска федерация и 1-ва конференция между Швейцария, Германия, Франция, Австрия, Словения и Испания
По късно членове на федерацията стават: България, Румъния, Италия, Словения

1983 г.
Първа обща изложба на кафяви швейцарци (Германия, Австрия, Италия, Франция и Швейцария) в Париж, Франция

1997 г.
Начало на общи методи за генетична оценка

2011 г.
Интергеномика 1.0

2019 г.
Стартиране на общата BROWN SWISS комуникация

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here