„Огнено” писмо в защита на телетата

0

Време за прочит: 1,5 минути

Govedovad.com: Правейки анализи на ситуацията в говедовъдството, ние много пъти сме засягали въпросът за отношението на неправителствените организации към бизнеса животновъдство.
Това са организации, които имат богати спонсори и много добри адвокати. Съвсем нормално за обществото в което живеем е всеки свободно да изказва своето мнение, да защитава своите виждания. И докажат ли ги пред обществото, те стават, за известно време водещи. Именно вижданията на тези организации са по-различни от това, което правят фермерите при отглеждането на животните. Може би за някои неща имат право, и ако се наложат, фермерите ще имат още задължения. Става дума за организациите работещи в защита на животните.

Съвсем скоро такава организация в Нидерландия написа писмо и призова своите симпатизанти да го прочетат,подпишат и  изпратят  до  министър Карола Шутен /министър на земеделието на страната/

Писмото е:

Огнено писмо

Повече от половината телета във ферма,  се разболяват  поради нездравословните условия на живот в оборите. Животните се поддържат живи до клане с големи количества антибиотици. Животновъдството не може без антибиотици, по-малкото им използване веднага води до повече мъртви животни. Абсурдна и несъстоятелна ситуация! Animal & Law призовава министър Шутен в писмо да даде на телетата по-добър и по-здравословен живот.
Ще помогнете ли? Подпишете Огненото писмо!

Телешка индустрия = страдание на животни

  1. Телетата са „страничен продукт“, те се раждат само защото майка им трябва да дава мляко. Те се взимат от майките си веднага след раждането им. Това е пагубно за здравето им, защото те са напълно зависими от майчиното мляко, за развитието на имунната си система. 
  2. Телетата не са от полза за млечната индустрия, те се продават на угоителни фермери, които ги угояват и преработват в телешко месо. Телетата се транспортират твърде млади от млекопроизводителя до угоителното стопанство. Транспорт, който може да отнеме часове или дори дни. Това силно отслабва животните. 
  3. Телетата от стотици ферми се събират и се заразяват взаимно с много различни бактерии и вируси. Отслабналите телета нямат шанс срещу заболявания като диария и пневмония.
  4. Животът на твърди, студени решетъчни подове, влошава тези заболявания. Младите телета едва поддържат телесната си топлина в голите обори.
  5. Младите телета никога не се допускат на пасището; те нямат какво да пасат. Нездравословната и неподходяща храна причинява анемия и сериозни стомашно-чревни разстройства. 

Висока употреба на антибиотици

Повечето телета телета се угояват за клане на шест месеца. В този кратък период от време те се разболяват толкова често, че трябва да се лекуват с антибиотици няколко пъти. Тази безотговорна употреба увеличава риска от устойчиви бактерии, известни също като супербуболечки. Това е не само огромна опасност за здравето на животните, но и за хората.

Времето за промяна е сега

Фактът, че въпреки всички усилия телешкият сектор не може да функционира без големи количества антибиотици, доказва колко нездравословни са условията на живот за животните. Продължаването на настоящата индустрия е катастрофа за благосъстоянието на телетата и заплаха за общественото здраве. 

Подпишете огненото писмо!

Министър Шутен много добре знае, че нещо трябва да се промени в телешкия сектор. От изключителна важност е сега наистина да се намесим напълно.
Подпишете огненото писмо и призовайте министър Шутен да реформира радикално отглеждането на телетата, които няма да се използват за разплод.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here