Температурата при говедата

0

Време за прочит: 1 минути

Температурата на кравите, ако не е в нормите, е първия симптом за фермера, че с животното се случва нещо.
Ето защо, всеки фермер трябва да знае каква е нормалната температура при говедата на различна възраст, как се измерва температурата и първите няколко неща, които трябва да направи при висока или ниска температура.

Важен показател, за да разберем дали кравата е добре или е болна, това е температурата ú. Нормалната телесна температура зависи от здравословното състояние и от възрастта на животното.

Нормалната телесна температура при кравите е от37.5 до 39 градуса. За някои крави може температурата да е по-висока , но такива животни трябва да се наблюдават, да се разбере, да не би да имат някаква патология и тогава тази повишена температура да се приеме за нормална.

Температурата при телетата е най-лабилна и за различната възраст се променя. Обикновено от раждането до шестата седмица температурата е 38-5 до 40.5 градуса. От седмата седмица до две месечна възраст температурата е 38.5 до 40градуса.
От три месеца до една година тя е 38.5 до 39.5 градуса. Важното е, че при първите отклонение от тези граници на температурата при телетата трябва да се свържете с ветеринарен специалист.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here