ЕКО НИВА – производство от 925 хил.т.

За EkoNiva  на  Стефан Дюр  е една от най-проспериращите селскостопански фирми в Русия. През последните години фирмата хвърля много усилия и средства за изграждането на модерно говедовъдство от двете направления – мляко и месо и от няколко години и преработка на суровината.

През 2020 г. EkoNiva увеличи производството на сурово мляко с 22%, до 925 хил. тона /в рамките на това количество е и нашето производство на мляко/. Броят на млечните ферми на EkoNiva  са се  увеличил с четири през годината и техният брой е вече 41. Броят на отглежданите млечни кравите се е увеличил със 7%, до 105 000 глави. Средно дневният млечен добив в предприятията на компанията се е увеличил, особено през IV тримесечие на 2020 г.,- от 2,5 хиляди тона на ден в края на септември до 2,9 хиляди тона в края на годината. Всичко това позволи на компанията да се превърне в един от трите най-големи световни производители на мляко.

Преди няколко дни компанията пусна в експлоатация завод за производство на пълномаслени млечни продукти, сирена и масло. Капацитетът за преработка на предприятието е 60 тона сурово мляко на ден.

Продължава строителството на голям завод в Новосибирск с капацитет 1,2 хиляди тона, чието стартиране е планирано за края на 2021 година.

В момента EkoNiva преработва около 300 тона мляко,  но до края на 2022 г. компанията планира да преработи една трета от суровото мляко, което произвежда. EkoNiva произвежда почти 70 вида млечни продукти, които се продават в 20 800 хиляди търговски обекта. В същото време през 2019 г. броят на обектите е бил 3,6 хиляди, отбелязва компанията.

Източник: Agrar AG

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here