Обръщение на говедовъдите

0

Време за прочит: 3 минути

В Националния съюз на говедовъдите в България се получи писмо на гръцките фермери, отправено към народа на Гърция.
От нашия Съюз, съжаляват, че гърците пак ни изпревариха. Всичко казано в писмото звучи напълно правдоподобно и за нашето общество. Писмото е написано от организацията Холщайн за Гърция, която освен работата по селекцията, защитава и правата на млечните говедовъди в страната

Развъдчиците на Холщайн, членове на породата Холщайн за Гърция изискват по-големи грижи от държавата за гладкото развитие на първичното производство и подкрепа от гръцките потребители за местни селскостопански продукти.

В трудните дни, в които живеем, бихме искали да напомним на нашите сънародници, че освен тези, които се борят героично с невидимия враг коронавируса на предната линия (лекари, медицински сестри и др.), има и резерви в тила, които работят ежедневно, тъй като естеството на работата им го изисква, така че доставката на пресни и качествени продукти може да се извършва безпроблемно.

Сред тях са гръцките животновъди, които в продължение на минимум дванадесет часа, всеки ден от седмицата, са във фермите си и се борят за оцеляването на своя бизнес и да осигурят непрекъснатостта на доставките на прясно мляко, месо и млечни продукти на гръцкия пазар.

Неволите по това време правят усилията ни все по-трудни поради вертикалното покачване на цените на суровините, които използваме (напр. Соя), като в същото време някои мандри продължават с по-нататъшно задържане или намаляване на цените за производителите, въпреки наблюдаваното увеличение на вътрешното потребление!

Държавата, която в продължение на няколко години не е взела необходимите решения за развитието на първичния сектор, е изправена пред суровия реализъм на непредсказуемото икономическо въздействие, което следва. Многостепенната криза, която следва новия коронавирус, демонстрира по най-насилствения начин необходимостта от относителна

С чувство на уважение се прекланяме пред героичния здравен персонал на страната, но не пренебрегваме да аплодираме всеки грък, който или продължава да работи, или поддържа позиция на отговорна изолация, ефективно защитава обществения интерес. В тези трудни времена за всички нас ние апелираме към гръцкия потребител да осъзнае необходимостта да се подкрепи първичният сектор на страната ни и да си доставя продукти, които са 100% гръцки, и това да се посочат на опаковките им.
По този начин ще се преборим с кризата”.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here