Ботушите на фермера

0

Време за прочит: 3 минути

До преди няколко години не се обръщаше кой знае какво внимание, на работното облекло през зимата. Много фермери купуват топли работни дрехи за този сезон на работниците си, пък те си ги носят извън фермата, а на работа идват като клошари. Това време сякаш отминава и фермери и работници все повече държат да са с подходящо работно облекло. Скоро, на една зимна сбирка на фермерите, те си сравняваха ботушите и  говореха за качеството и марките им.

Устойчивост.  Комфорт.  Защита. –  Тези три думи са основата, върху която са изградени работните ботуши. И все пак не всички работни ботуши са създадени еднакво. Налични са няколко стила и функции. Правилният ботуш, съобразен с нуждите на вашата работа, ще поддържа краката ви „щастливи” през целия ден. Добрият чифт работни ботуши, трябва да е толкова важен, колкото и техниката която ползвате.. 

 1. Материал на подметката. Най-външният слой на подметката на обувката, подметката, се предлага в три опции.
  – Гумената подметка предлага отлични показатели, когато става въпрос за устойчивост на абразия, масло и плъзгане. Това е най-добрият избор за работни места с пресечени терени, защото осигурява максимално сцепление както на мокри, така и на сухи повърхности.
  – Термопластичната полиуретанова подметка е дълготрайна и е устойчива на износване, масло и химикали. Проектиран да бъде здрав ботуша, той обикновено се противопоставя на цепенето и е по-лек от каучука.
  – Полиуретановата подметка осигурява лека, гъвкава и подобряваща комфорта опция за типичната гумена подметка. И все пак осигурява устойчивост на абразия, хлъзгане и масло.
 1. Защита на пръстите. Стоманата и композитът са двата най-често срещани типа капачки.
  – Стоманата на капачките върху пръстите отдавна е стандартният материал, предлагащи максимална защита от внезапно въздействие или компресия. Тези ботуши са изключително важни за работници които трябва да водят животни или работят в боксове с животни. Също така, ботушите с капачки,  често са по-удобни при екстремни метеорологични условия, тъй като са по-слабо проводими на топлина и студ.
 1. Конструкция: Начинът, по който е конструиран ботуша, влияе върху неговото тегло, гъвкавост и дълголетие. Конструкцията за директно закрепване, когато подметката е трайно и химически вклинена към горната част е най-гъвкавият тип конструкция. Освен това има допълнителната полза от това, че е водонепропусклива.
  – Конструкцията  „заваряване”, зашива горната и вътрешната подметка с лента или налеп. Този процес удължава живота на обувките, защото ботушите могат да бъдат подменени или ремонтирани.
  – Циментова конструкция означава, че подметката и междинната подметка  са „циментирани” трайно към горната част. Тази конструкция е лека и гъвкава.
 1. Подплата. Що се отнася до земеделието, водоустойчивите ботуши са необходимост. Най-надеждните водоустойчиви работни ботуши на днешния пазар се отличават с водоустойчива кожа, съчетана с водоустойчива мембранна подплата. Това предпазва от влагата, като същевременно позволява циркулация на въздуха .
 2. Горна материя. Горният материал, който ще изберете, ще зависи от вашата работна среда. „Кожата е изпитаният горен материал при работните ботуши. По природа е доста издръжлива и дишаща, така че е добър избор, ако сте на крака часове наред. Кожата осигурява персонализирано прилепване, тъй като кожените плесени по крака ви се износват. Налични са и много водоустойчиви кожи. Синтетиката често е по-лека от кожата и също може да бъде водоустойчива. “

Защитете инвестицията си
 – Цените на работните ботуши могат да варират от  150 до над  400 лева. Правилната грижа за вашите ботуши ще защити и удължи живота на тази инвестиция. Два често срещани фактора за лоша поддръжка на обувката са забравянето да ги почистим и прекаленото намазване.

Поддържайте чисти  ботушите, като почиствате мръсотия и кал, тъй като и двете могат да разрушат кожата с течение на времето. Повечето ботуши могат да се перат отвън с препарат за почистване на обувки и вода. Избягвайте да използвате сапуни и препарати.Ако ботушите ви се намокрят , натъпчете ги свободно с вестник и ги оставете да изсъхнат на топло място. Никога не ги поставяйте близо до огън, нагревател или друг източник на топлина.

Днешният пазар е пълен с иновативни технологии за комфорт и производителност. Правейки предварително малко проучване, можете да купите точно това което търсите.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here