Хуманното отношение вече е фактор

0

Когато пишем за хуманното отношение към животните, винаги сме предупреждавали фермерите, че организациите за животните съвсем скоро ще започнат да се намесват в процесите в животновъдството. Всъщност това вече се случва в Германия, където  хуманните могат да влизат във фермите и да заснимат процесите. Нещата се развиват много бързо и вече имаме случай, в които Швейцарската организация за хуманното отношение към животните – (STS) отхвърля споразумението за свободна търговия с Индонезия. 

STS е за отношения на свободна търговия, които допринасят за устойчивото развитие, обявяват от организацията. Приветства се фактът, че това е свързано с митническо облекчение за първи път в споразумението с Индонезия. Организацията не може да приеме, че хуманното отношение към животните и животновъдството са напълно изключени като критерии за устойчивост. Илюстрира се вноса на 45 тона жабешки бутчета от Индонезия. По-голямата част от жабите са уловени в дивата природа, като краката им се  отсичат при  живи животни.

Индонезия е и един от най-големите износители на екзотична кожа от влечуги като гигантски змии и гущери. Те са взети от природата, условията за транспорт и клане са невъобразими. Според STS, кожата е желана от швейцарската индустрия за лукс и часовници. Така, че този внос може да се отложат докато не се изпълнят от вносителя определени условия.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here