Някъде 100 000-чките са нещо често срещано

0

Говедовъдния съюз в Германия Rinder-Union West eG е основан през април 1993 г. Именно през тази година, непосредствено след падането на СТЕНАТА започва и полагането, както казват немските говедовъди,  на много специален основен камък – нова организация за водене на селекцията в Германия.

Без никакво притеснение, още тогава се обединяват 15 говедовъдни организации разположени на три от провинциите на Германия  – Северен Рейн-Вестфалия, Рейнланд-Пфалц и Саар. По площ и бройка те са една от най-големите животновъдни организации в Германия.

С годините Съюзът създава всичко необходимо за провеждането на мероприятията по слекция и развъждане на животните. Много  фермери са посещавали лабраториите за окачествяване на млякото в Мюнстер. Това са много важни лаборатории, защото те са арбитъра между фермерите и преработвателите. В Мюнсер е и Информационния център, където се обработват първичните данни и се издава официалната информация за цяла Германия. Разполагат със Станция за производство на сперма, а също и с няколко пазара за провеждане на търгове за животни.

Какво научаваме от прес съобщение на Съюза, което започва така:

Многобройни нови 100 000 кг млечни крави в района на RUW

Продължителността на живота на много млечни крави в стадата на  фермите-членове, непрекъснато се увеличава. През последните месеци много крави отново са надхвърлили границата от 100 000 кг животновъдство. Подобреното управление във фермите и развъдният фокус върху дългия полезен живот в нашата развъдна програма, са два важни фактора за този успех. 

Списъкът на новите сто хиляднички включва:

Кафяво Швейцарско говедо – 3 броя, родени от 2005 до 2009 г
Симентал – една крава, родена през 2009 г
Джерсей – една крава, родена през 2008 г
Kreuzungen – пет крави, родени от 2006 до 2010 г

Най голям е броя на кравите от породата Холщайн:

222 бр крави ,родени от  2004г /една крава/до 2012 г

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here