Copa-Cogeca : Съвремените жени фермерки

0

Copa-Cogeca обяви петте финалистки на 6-то издание на наградата за иновации за фермери жени – подкрепена от Corteva Agriscience. Чрез тазгодишната награда  целта е да се демонстрира как жените фермери насърчават развитието на нови бизнес модели и тяхната активна роля в справянето с най-големите предизвикателства в селскостопанските и горските климатични действия. 

След получените повече от четиридесет заявления, изборът беше много труден тази година. Това, което виждаме година след година, е, че жените в селското стопанство не само създават икономически жизнеспособни ферми, но и се опитват да разработят проекти, които имат силни екологични и социални измерения. Ето защо днес също трябва да насърчаваме повече млади жени да се присъединят към нашите редици. С тази награда искаме да изпратим ясно послание към жените от ЕС – искайте  да фермерствате! ” –   казват от централата

  1. Богларка Биро от Унгария. Горски инженер с 21-годишен опит в устойчивото управление на земеделието и горите.
  2. Мария Кафук от Хърватия. Известна производителка на зеле и неговата обработка. 
  3. Назарет Матеос Алварес от Испания. Екологичен земеделски производител на гъби, която работи  без нула отпадъци.
  4. Имаколата Миглеци от Италия. Земеделски производител, оптимизиращ използването на цифрови и изкуствени технологии при отглеждането на културите във фермата и.
  5. Инес Теунис от Белгия. Животновъд, който допринася за устойчиво и кръгово производство със собствен етикет на месо 

Обявяването на класирането ще стане на 10 -ти март 2021 чрез онлайн събитие.

Copa-Cogeca

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here