Внимание говедовъди – идват нови предизвикателствата

0

Резултат с изображение за Натуральное коровье молоко без молока и коровВсяка година си идва с надежда за по-добро и всяка година поднася своите изненади и предизвикателства.

Изпращайки старата година, обаче веднага идват и предизвикателствата на Новата. На пръв поглед безобидни, но като новости може да се окажат много опасни за млекопроизводителите. Кои са новите идващите „Звезди” в млечната индустрия.

Hi-tech кутия за мляко.

Резултат с изображение за Hi-tech кутия за мляко.Американски и Тайвански учени създадоха специално покритие за опаковане на мляко, което променя цвета си, ако продуктът вътре е кисело.  Опаковката отвътре е  с електронен компонент , който може да открие промени в броя на бактериите в млякото и соковете.

Това се получава чрез измерване на честотата на електрически сигнали: при млякото честотата на сигнала се променя средно с 4.3% на 36 часа при стайна температура.

Досега ние определяхме дали млякото е развалено по миризмата, сега претенциозния купувач иска да не разчита на собствените си сетива, а да се доверява на науката.

Така, че вече няма да е необходимо да правим проверки за качеството на млякото, просто ще се доверяваме на опаковката  Hi-tech и се иска само да видим дали цвета не се е променил от заложения за качествено мляко.

Сензор за маститите:                                                                                                   Разработена е, и е произведена  автоматична система за мониторинг на ранните етапи на мастит. Производителите на мляко в света постоянно  понасят загуби от тази болест. Обикновено мастита  се определя със закъснение и то когато вече е  в напреднал  стадии.

Ранната диагностика ще позволи по-бързото излекуване на животните и  намаляване на употребата на антибиотици.   MastiLine технологията позволява да се определи мастита още в латентна фаза, преди появата на видими симптоми.

Това е възможно чрез идентификация и преброяването на соматичните клетки, които сигнализират развитието на мастит. Сензорите ще бъдат въведени в съответните производители на доилна апаратура. Основателите на стартиращи компании и инвеститори твърдят, че много производители са заинтересовани от такова развитие.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here