Съседите / Гърция – Какво искат животновъдите

0

В целия ЕС, февруари ще е изключително напрегнат за всички организации на фермерите  – животни, плодове, зърно, тютюн и всички други свързани с производство на селскостопанска продукция. Така е у нас, Румъния и Гърция, като наши съседи и членове на ЕС.

Какво научихме от Елиас Котопулос  – Председател на Холщайн за Гърция, голям производител на мляко отглеждащ 700 бр крави и голям приятел на фермерите от НСГБ.

Млекопроизводителите от различни части на Гърция са имали среща със заместник-министърът на развитието на селските райони и храните на Гърция Джанис Икономов в четвъртък следобед (11/2/2021) на която са обсъдени  основните въпроси на специалните права на фермерите и новата ОСП (2021-27), .

 Производителите на мляко са повдигнали  следните въпроси:

 – Осигуряване от Министерството специални права, които да осигуряват жизнеспособността на фермите, заплащането на производителите .

–  Възможността за наследяване на права в семейството (прехвърляне на права от баща / майка на деца).

 – Промяна в Кодекса за храните и напитките, така че да има възможност за производство на гръцко кисело мляко, изключително от гръцко мляко произведено в Гърция.

– Помощ поради голямото увеличение на цената на фуражите за животни, в разгара на пандемия, която натоварва производствените разходи във фермите.

– Възможност за животновъдите да влязат в планове за подобрение във фермите , тъй като при сегашната ситуация резултатът е много нисък и те фалират. –

Фермерите –забележете – бяха помолени да се присъединят към програмите, предоставени от Общността с новата ОСП 2021-27 за модернизация на интервенциите за зелено и цифрово развитие

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here