Бикът Рондел Уиски = 160 000 долара

0

Австралийските фермери се изправят. След една годишна изолация поради короновируса, сполетелите ги наводнения, последвани от жестока суша, дойде време тържищата да се отворят и фермерите да се съберат и потъргуват.

Тържището в Куинсланд отбеляза нов рекорд – продажба на бик за 160  000 долара. Това е бика Рондел Уиски, той е на 21 месеца и неговия собственик казва, че получените пари за бика са поразителни, но неговото „дете” е номер едно.
Никога не разчитам на надеждите си и затова смятах, че ще е добре, ако взема нещо над 50 000долара, дори не си мислех за 100 000, но това беше надежда. Но бика си заслужи тези пари. Имаше отличен екстериор и много добър набор тестиси. Той ще стане голям бик с красива глава и муцуна, а всичко това заедно е трудно да се намери.

Бикът е купен след обединението на три говедовъдни организации. Планът е най-напред да се получи сперма от този бик за да се осеменяват кравите. За това ще се изготви специален план за неговото развитие. Това е най-скъпия бик които говедовъдните организации са купували, и след това ще се помисли за продажба на спермата му и на други фермери.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here